Zelenski, desemnat „Personalitatea anului” de Financial Times și comparat cu Winston Churchill

0
Publicat:

Într-un interviu pentru renumitul cotidian, Volodimir Zelenski se descrie ca un om obișnuit, cu „gusturi umile și un profund simț al umanității”.

Volodimir Zelenski FOTO: Profimedia
Volodimir Zelenski FOTO: Profimedia

Volodimir Zelenski. președintele Ucrainei, a fost desemnat de către publicația Financial Times „Personalitatea anului”.

Cunoscuta publicație din Marea Britanie susține că acesta întruchipează reziliența poporului său și a devenit un etalon al democrației liberale, președintele Ucrainei fiind asemănat cu Churchill.

„La fel cum Winston Churchill a apelat la radio pentru a-și mobiliza țara în timpul Blitzului, Zelenski a folosit rețelele de socializare pentru a face o campanie neîncetată pentru a obține sprijinul militar și financiar al Occidentului, transformând situația dificilă a poporului său într-o pârghie morală asupra liderilor din Europa și SUA. El i-a convins pe europeni să suporte costurile uriașe ale confruntării cu Putin și să ofere Kievului o cale de aderare la UE”, arată Financial Times.

În interviul acordat publicației, Zelenski a spus că este „mai mult responsabil decât curajos” și urăște să dezamăgească oamenii. „Vreau doar să prind un crap în râul Nipru”, a declarat președintele ucrainean.

Rusia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite