Zelenski a vizitat Herson, oraș cheie recucerit de armata ucraineană

0
Publicat:

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, s-a deplasat, luni, la Herson, revenit recent sub steagul Ucrainei în contextul retragerii trupelor invadatoare ruse, a afirmat pentru AFP o sursă din interiorul președinției ucrainene, relatează AFP, conform Agerpres.

Președintele ucrainean la Herson.
Volodimir Zelenski a vizitat Hersonul. Foto: Facebook/ Volodimir Zelenski

Președintele ucrainean a vizitat orașul Herson, fiind însoțit de gărzile sale de corp înarmate. Acesta a purtat o ținută în stil militar, fără cască sau vestă antiglonț, conform clipurilor video publicate pe rețelele de socializare. 

 „Glorie Ucrainei!”, au strigat localnicii de la balconul unui bloc. „Glorie eroilor!”, au răspuns, potrivit tradiţiei, Zelenski și persoanele care îl însoțeau. 

Trupele invadatoare ruse s-au retras recent din Herson după opt luni de ocupație, ceea ce le-a permis militarilor ucraineni să intre, vineri, în oraș. 

Zelenski a afirmat, în urmă cu două zile, că armata rusă a distrus infrastructura critică din orașul Herson înainte de a-l părăsi, menționând că autoritățile locale încep să stabilizeze orașul. 

Localnicii au întâmpinat cu bucurie și emoție forțele ucrainene în centrul Hersonului, vineri, după ce Moscova s-a retras din singura capitală regională pe care o cucerise de la debutul războiului.  

Înainte de a părăsi Hersonul, ocupanţii au distrus toată infrastructura critică: comunicaţii, apă, căldură, electricitate. Ruşii de peste tot au acelaşi scop: să umilească oamenii cât de mult posibil. Dar vom reface totul, credeţi-mă", a declarat președintele ucrainean într-un discurs înregistrat video. 

 Zelenski a afirmat că forțele ucrainene au eliberat peste 60 de aşezări în regiunea Herson. 

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite