VIDEO Poliţia franceză dispersează imigranţii din Calais cu gaze lacrimogene

0
Publicat:
Ultima actualizare:
calais

Poliţia franceză a tras cu gaze lacrimogene către un grup de imigranţi din Calais care încerca să traverseze Canalul Mânecii către Anglia, adăpostindu-se în partea din spate a unui camion, transmite BBC.

Incidentul a avut loc pe autostrada din apropierea portului francez Calais miercuri după-amiază.

Aproximativ 200 de migranţi se aflau pe drum, dintre care unii aruncau cu pietre în poliţie.

Tensiunile în zonă au crescut după anunţul făcut de preşedintele francez Francois Hollande că tabăra de migranţi  denumită şi "jungla Calais" va fi demontată, până la sfârşitul anului. Nesiguranţa privind data exactă a închiderii taberei, amplificată de lipsa de informaţii din partea autorităţilor au alimentat tensiunile printre rezidenţii taberei.

Soarta imigranţilor din Calais este indecisă, odată ce tabăra va fi demolată. Un voluntar de la faţa locului estima că în Calais se află în acest moment între 6000 şi 10.000 de imigranţi din Africa şi din unele ţări balcanice. Dintre aceştia, circa 1300 sunt copii neînsoţiţi de familii, pentru care autorităţile franceze şi britanice încearcă să găsească o soluţie rapidă. Aproape jumătate dintre aceştia susţin că rudele lor se află deja în Marea Britanie, potrivit directorului grupului de sprijin francez Terre d’Asile, Pierre Henry, scria Associated Press.

Grupurile de ajutor au depus o cerere de urgenţă săptămâna aceasta cerând o amânare a închiderii taberei, argumentând că autorităţile nu sunt încă pregătite să relocheze rezidenţii.

Guvernul francez deportează treptat migranţii fără drept de azil din tabăra din Calais şi îi relochează pe cei cu drept de azil în circa 160 de centre de pe tot cuprinsul Franţei. Este de aşteptat ca tabăra să se închidă în săptămânile următoare, dar nu a fost anunţată o dată oficială.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite