„Marele zid din Calais“: Marea Britanie ia măsuri concrete pentru a opri migranţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiu la o locuinţă improvizată din „jungla din Calais“ Foto:ARHIVĂ/ Guliver/GettyImages
Incendiu la o locuinţă improvizată din „jungla din Calais“ Foto:ARHIVĂ/ Guliver/GettyImages

Lucrările pentru ridicarea unui zid de-a lungul şoselei de acces în portul francez Calais (nord), în încercarea de a-i opri pe migranţi să se urce în camioanele cu destinaţia Marea Britanie, vor începe în această lună, potrivit unor oficiali britanici, citaţi de agenţia Reuters.

Ministrul britanic pe probleme de imigraţie, Robert Goodwill, a declarat în parlament că securitatea este întărită la Calais, locul unde se află aşa-zisa „junglă“, în care există mii de migranţi sosiţi din Orientul Mijlociu şi din Africa, din cauza războiului şi a sărăciei, şi care speră să traverseze Canalul Mânecii pentru a ajunge în Marea Britanie.

Potrivit ministrului, construcţia, supranumită de o parte a presei „marele zid din Calais“, face parte dintr-un pachet de măsuri de securitate în valoare de aproximativ 20,24 de milioane de euro, convenit în luna martie între Londra şi Paris.

Deja, arbuştii aflaţi pe o parte a şoselei Rocade au fost înlăturaţi, dar în zonă nu se vedeau miercuri muncitori sau utilaje de lucru, notează agenţia Reuters.

Un oficial local a afirmat că proiectul va fi finalizat până la sfârşitul acestui an.

Zidul ar urma să aibă o înălţime de patru metri şi o lungime, de o parte şi de cealaltă a şoselei, de un kilometru.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite