VIDEO Paris: activistele Femen urinează „simbolic” pe portretul preşedintelui Ucrainei, Viktor Ianukovici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci femei topless, membre ale grupării activiste Femen, au urinat „simbolic” pe portretul lui Viktor Ianukovici, preşedintele Ucrainei, pentru a-şi arăta nemulţumirea faţă de intervenţia în forţă a poliţiei din Kiev pentru împotriva sutelor de mii de protestatari care cer demisia preşedintelui.

Activistele Femen s-au adunat în faţa ambasadei Ucrainei din Paris, şi-a descoperit sânii şi au făcut un gest ce părea a fi urinare pe fotografiile cu preşedintele Viktor Ianukovici

Încă nu este clar dacă femeile chiar au urinat sau dacă au folosit alte mijloace pentru a crea această impresie, scrie AFP. 

Femeile şi-au scris pe piet şi un mesaj pentru preşedintele Ucrainei: „Ianukovici, piss off!”, făcând un joc de cuvinte – expresia „piss off” înseamnă „cară-te”, iar cuvâtul „piss” înseamnă urină.  

CITEŞTE MAI MULT

INFOGRAFIE UE şi SUA smulg Moldova din ghearele Rusiei

Ministrul de Externe al Republicii Moldova, Natalia Gherman, a parafat, joi, la Vilnius, acordul de asociere cu Uniunea Europeană, cu puţin timp înaintea începerii summitului Parteneriatului Estic. O ultimă pagină din cele 1.000 ale documentului a rămas a fi semnată vineri, în cadru festiv, de premierul Iurie Leancă.

   

FOTO VIDEO Corespondenţă de la Vilnius. Liderii din UE, întâmpinaţi de protestatari ucraineni: „Ianukovici, semnează acordul! Ucraina merită UE”

Liderii europeni reuniţi în aceste momente în Consiliu European au fost aşteptaţi în faţa Palatului Ducilor din Vilnius de un grup de protestatari, tineri şi bătrâni, majoritatea ucraineni, care cer Kievului să semneze acordul de asociere şi liber schimb. Faptul că Ianukovici nu va semna acum acordul este cauzat de mafia din guvern şi de presiunile exercitate de ruşi, au explicat manifestanţii pentru „Adevărul”.

Ucraina şi marea tablă de şah

Schimbarea bruscă a Kievului privind semnarea Acordului de Asociere în cadrul Uniunii Europene a făcut, dacă mai era nevoie, ca jocul geopolitic tacit dintre Bruxelles şi Moscova să treacă şi ultima graniţă a transparenţei.

Oferta Rusiei care a întors Kievul din drumul spre UE

În caz de refuz de asociere cu Uniunea Europeană, Ucraina va fi în măsură să obţină avantaje economice substanţiale din partea Rusiei, pe care nu le-a putut obţine până acum, scrie publicaţia rusă „Trud”.

Mizele Republicii Moldova la Summitul de la Vilnius, explicate la Adevărul Live

Fostul comisar european Leonard Orban şi sociologul Darie Cristea au discutat de la ora 12:30 cu jurnaliştii şi cititorii „Adevărul” şi au explicat mizele Summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, eveniment desfăşurat între 28 şi 29 noiembrie. Cei doi invitaţi au dezbatut şi posibilitatea unirii Republicii Moldova cu România, cititorii fiind invitaţi să contribuie la discuţie.

Ce prevede proiectul declaraţiei finale ce urmează să fie făcută la Summitul de la Vilnius

Proiectul declaraţiei finale a summitului Parteneriatului Estic de la Vilnius, care circulă în aceste zile printre participanţi, omite orice referire la posibilitatea ca ţările Parteneriatului să adere, cândva, la Uniunea Europeană. Corespondentul Europei Libere la Bruxelles, Rikard Jozwiak, a obţinut un exemplar al proiectului de declaraţie.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite