Ursula von der Leyen, despre starea Uniunii: UE nu este completă fără Rep. Moldova, Ucraina și Balcanii de Vest

0
Publicat:

Uniunea Europeană „nu este completă” fără Ucraina, Republica Moldova, Georgia şi ţările din Balcanii de Vest, a declarat miercuri preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Ursula von der Leyen în fața Parlamentului European FOTO Profimedia
Ursula von der Leyen în fața Parlamentului European FOTO Profimedia

„Vreau să le spun următoarele cuvinte cetăţenilor din Balcanii de Vest, Ucraina, Moldova şi Georgia: faceţi parte din familia noastră, viitorul vostru este în Uniunea noastră, iar Uniunea noastră nu este completă fără voi!”, a declarat șefa Executivului european în discursul său anual despre starea UE.

Albania, Republica Moldova, Macedonia de Nord, Muntenegru, Serbia şi Ucraina sunt ţări candidate la aderarea la UE, în timp ce Georgia a depus în acest an solicitarea de a se alătura blocului comunitar.

Von der Leyen consideră că trebuie ca UE să fie alături de ţările care aspiră să intre în blocul comunitar, „pentru că drumul către democraţii puternice şi cel către Uniunea noastră sunt aceleaşi”.

Cu toate acestea, ea a recunoscut că „este necesar să interacţionăm cu ţările din Europa nu numai strict în cadrul procesului de aderare” la UE.

„Iată de ce susţin apelul de a crea o Comunitate politică europeană şi ne vom prezenta ideile în acest sens în cadrul Consiliului European. Viitorul nostru depinde însă şi de capacitatea noastră de a interacţiona şi cu alte ţări, nu numai cu principalii noştri parteneri democratici”, a adăugat Ursula von der Leyen, citată de agențiile internaționale de presă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite