Ursula von der Leyen, omagiu pentru regina Elisabeta a II-a: „Este o legendă!”

0
Publicat:

Președinta Comisiei Europene (CE), Ursula von der Leyen, i-a adus un omagiu reginei Elisabeta a II-a, care a murit la vârsta de 96 de ani.

Regina Elisabeta a II-a FOTO Getty Images
Regina Elisabeta a II-a FOTO Getty Images

Regina Elisabeta a II-a „este o adevărată legendă!”. „A fost o constantă de a lungul evenimentelor turbulente şi transformatoare din ultimii 70 de ani. A fost stoică şi de neclintit în activitatea sa”, a declarat șefa Executivului european în discursul despre starea Uniunii Europene (UE), susținut miercuri în fața europarlamentarilor reuniți la Strasbourg.

„Dar, mai mult decât orice, a găsit de fiecare dată cuvintele cele mai potrivite pentru fiecare eveniment din istorie. De la apelurile pe care le-a lansat în 1940 persoanelor evacuate din cauza războiului până la discursul său memorabil din timpul pandemiei. S-a adresat nu numai inimii naţiunii sale, ci şi sufletului lumii”, a subliniat von der Leyen.

„Când mă gândesc la situaţia în care ne aflăm astăzi, îmi răsună în minte cuvintele ei de la apogeul pandemiei. Regina declara atunci: <<Vom ieşi învingători! Iar acest succes va fi al fiecăruia dintre noi!>>. Ea ne-a reamintit întotdeauna că viitorul nostru are la bază atât ideile noi, cât şi cele mai vechi valori ale noastre”, a spus von der Leyen, potrivit Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite