Un general polonez, numit la conducerea misiunii UE de asistență militară pentru Ucraina: Reacția Varșoviei

0
Publicat:

Generalul polonez Piotr Trytek a fost numit să conducă misiunea Uniunii Europene pentru antrenarea militarilor ucraineni, a anunţat joi seara ministrul apărării de la Varşovia, Mariusz Blaszczak, în condiţiile în care ţările occidentale caută să-şi intensifice sprijinul pentru Kiev după declanşarea invaziei ruse, informează vineri Reuters.

Generalul Piotr Trytek FOTO wyborcza.pl
Generalul Piotr Trytek FOTO wyborcza.pl

Uniunea Europeană (UE) a decis mai devreme luna aceasta să instituie o Misiune de asistenţă militară în sprijinul Ucrainei (EUMAM Ucraina), menită să consolideze capacitatea militară a acestei ţări.

„Un ofiţer polonez, generalul Piotr Trytek, va conduce misiunea internaţională de pregătire militară pentru armata ucraineană”, a scris Mariusz Blaszczak pe Twitter. „Aceasta este o imensă responsabilitate, dar şi o recunoaştere a poziţiei Poloniei pe scena internaţională”, a adăugat ministrul polonez.

Comandant al Diviziei a 11-a de cavalerie blindată, Trytek, în vârstă de 51 de ani, a activat în Irak şi în Afganistan.

EUMAM Ucraina va avea sediul central la Bruxelles şi centre de comandă operaţionale în Polonia şi Germania. Majoritatea antrenamentelor vor avea loc în Polonia.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri