Un consilier al președintelui Ucrainei neagă implicarea țării în atacul în care a murit Daria Dughina

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un consilier al lui Volodimir Zelenski a negat duminică că Ucraina s-ar fi implicat în atacul în care a murit Daria Dughina, fiica ideologului Aleksandr Dughin.

Ucraina neagă implicarea sa în atacul în care a murit Daria / Foto Arhivă / Profimedia
Ucraina neagă implicarea sa în atacul în care a murit Daria / Foto Arhivă / Profimedia

Subliniez că Ucraina nu are nimic de-a face cu asta, pentru că nu suntem un stat criminal ca Federaţia Rusă şi nici nu suntem un stat terorist", a declarat Mihailo Podoliak, unul dintre consilierii lui Zelenski, într-o intervenţie televizată, potrivit Agerpres.

În același timp, acesta a afirmat că Rusia se „dezintegrează” intern și că mai multe grupuri politice se luptă între ele pentru putere.

Ca parte a acestei redistribuiri ideologice, creşte „presiunea informaţională" asupra societăţii şi războiul din Ucraina este folosit drept portiţă de scăpare, în timp ce sectoarele naţionaliste se radicalizează tot mai mult, a mai susţinut el.

Daria Dughina, fiica liderului mişcării neoeurasiatice, Aleksandr Dughin, considerat unul dintre aliaţii apropiaţi ai preşedintelui rus Vladimir Putin, a murit sâmbătă noaptea în momentul în care o bombă amplasată în autoturismul pe care îl conducea a făcut explozie.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite