Un adolescent a fost reținut la Paris pentru că a atacat un rabin în metrou

0
Publicat:

Suspectul s-a dovedit a fi un tânăr de 14 ani originar din Siria, a informat revista Valeurs Actuelles.

Foto: Arhiva Adevărul
Foto: Arhiva Adevărul

Un minor sirian a atacat un rabin în metroul din Paris; poliția a reușit să-l rețină, a relatat de revista Valeurs Actuelles.

Potrivit acestuia, atacul a avut loc în pasajul subteran dintre stația de metrou La Chapelle și Gare du Nord. Tânărul, văzând un trecător îmbrăcat în haine evreiești, s-a apropiat de el și a început să-i vorbească în arabă înainte de a-i da cu piciorul în spate înainte de a părăsi locul.

Poliția l-a reținut pe atacator după o scurtă urmărire. Acesta s-a dovedit a fi un tânăr de 14 ani originar din Siria, care locuiește în arondismentul Saint-Denis și care anterior fusese adus în fața justiției în legătură cu acte de violență. Potrivit canalului BFMTV, victima intenționează să depună o plângere în legătură cu atacul.

Numărul actelor antisemite din Franța s-a ridicat la aproape 1.200 în ultima lună după escaladarea conflictului palestino-israelian. 

După cum a declarat șeful Ministerului francez al Afacerilor Interne, Gerald Darmanin, la o audiere în Senat, aceasta este de trei ori mai mult decât pentru întregul 2022. Vorbim atât despre acte de vandalism, cât și despre atacuri asupra persoanelor. 

Peste 500 de persoane au fost reținute pentru astfel de acțiuni , inclusiv străini aflați ilegal în Franța; unii dintre ei au fost deja deportați. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite