Ce pedeapsă a primit bărbatul care a proiectat un mesaj antisemit pe Muzeul Anne Frank din Amsterdam

0
Publicat:

Un tribunal olandez s-a pronunțat, joi, în cazul bărbatului găsit vinovat pentru proiectarea cu laser a unui mesaj antisemit, pe Muzeul Anne Frank din Amsterdam. Acesta sugera că jurnalul celebru al Annei Frank ar fi fost fals sau că nu ar fi fost scris de ea.

Mesajul proiectat pe Muzeul Anne Frank, Amsterdam FOTO Twitter
Mesajul proiectat pe Muzeul Anne Frank, Amsterdam FOTO Twitter

Robert Wilson, un canadian în vârstă de 42 de ani care locuiește în Polonia, a făcut o aluzie la teoriile conspiraționiste neîntemeiate care au încercat să discrediteze autenticitatea jurnalului Annei Frank, pe care a numit-o „inventatoarea pixului”.

Mesajul său a fost proiectat pe clădirea Muzeului Anne Frank în seara zilei de 6 februarie 2023, provocând indignare și dispreț pe plan internațional, potrivit Reuters. A fost considerat drept „o formă de negare a Holocaustului, care este extrem de dureroasă pentru victime şi rudele acestora”.

Condamnare la două luni de închisoare

Tribunalul districtual din Amsterdam a subliniat importanța simbolică a jurnalului Annei Frank în memoria Holocaustului și a admis faptul că declarația bărbatului „poate fi văzută ca o formă de negare” a acestui eveniment tragic din istorie.

Robert Wilson a fost condamnat la două luni de închisoare, însă el a fost deja ținut în detenție timp de trei luni, în așteptarea pronunțării verdictului și eliberat la începutul acestei luni. În acest context, potrivit legii olandeze, el nu va mai trebui să-și execute sentința în închisoare, deoarece pedeapsa primită este mai scurtă decât perioada pe care deja a petrecut-o în spatele gratiilor.

Cine a fost Anne Frank

Anne Frank, de origine evreiască, și-a scris jurnalul în secret din iulie 1942 până în august 1944, în timp ce ea și familia sa se ascundeau de naziști într-un spațiu mic deasupra unui depozit lângă un canal din Amsterdam. Muzeul Anne Frank a fost construit pe locul în care ea a fost ascunsă, iar clădirea muzeului a fost cea pe care mesajul revoltător a fost proiectat.

Familia sa a fost trădată și arestată de naziști, iar Anne Frank a murit în lagărul de concentrare Bergen-Belsen în 1945, la vârsta de doar 15 ani. Jurnalul ei a devenit unul dintre cele mai importante documente ale Holocaustului și o mărturie emoționantă a ororilor vremurilor respective.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite