Ultimele atacuri cu rachete ale Rusiei au lăsat din nou Ucraina în beznă

0
Publicat:

Atacurile cu rachete şi drone efectuate joi de armata rusă au adus din nou Ucraina în situaţie de urgenţă energetică, a anunțat vineri Ukrenergo, operatorul reţelei ucrainene de electricitate.

FOTO Profimedia
FOTO Profimedia

Potrivit conducerii de la Kiev, armata ucraineană a doborât 47 din cele 55 de rachete lansate joi de armata rusă.

Pe lângă avarierea unor instalaţii energetice, acest nou raid din seria de bombardamente ruseşti începute la mijlocul lui octombrie 2022 asupra infrastructurii energetice ucrainene a provocat şi moartea a 11 persoane, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

Ukrenergo a anunţat vineri că a fost nevoită să recurgă la oprirea furnizării electricităţii în zece regiuni ucrainene.

Deşi consumul de curent electric era vineri apropiat de cel înregistrat joi, totuși „capacităţile de generare ale centralelor electrice şi reţeaua de înaltă tensiune au fost afectate de noul atac cu rachete ruseşti”, ceea ce a întrerupt funcţionarea lor, precizează Ukrenergo.

Mai mult, adaugă Ukrenergo, „sistemul energetic încă se reface după atacurile precedente cu rachete inamice”.

Potrivit Moscovei, în afară de noile pagube produse infrastructurii energetice a Ucrainei, atacurile de joi au zădărnicit o livrare de arme occidentale şi au ţintit de asemenea instalaţii de reparare a echipamentelor militare ale armatei ucrainene.

Acest nou raid a survenit la o zi după ce Germania a anunţat că va oferi Ucrainei 14 tancuri Leopard 2 pentru a o sărijini în respingerea invaziei ruse.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite