Zelenski, un nou apel la suplimentarea ajutorului militar: 12 țări fac parte deja din „coaliția de tancuri”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a făcut un nou apel la suplimentarea ajutorului militar pentru Ucraina, dincolo de tancurile de luptă pe care aliaţii Kievului s-au angajat să le livreze în perspectiva unei noi ofensive rusești de amploare.

Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO EPA-EFE

„Agresiunea rusă poate fi oprită doar cu arme adecvate. Statul terorist (Rusia, n. red.) nu înţelege altfel. Doar armele neutralizează teroriştii”, a declarat Zelenski joi seara, o zi în care Ucraina a fost vizată de un nou val de atacuri cu rachete şi drone kamikaze.

„Fiecare rachetă rusească împotriva oraşelor noastre, fiecare dronă iraniană utilizată de către terorişti este un argument în favoarea furnizării de mai multe arme” a subliniat preşedintele ucrainean, a cărui armată se află sub presiunea trupelor ruse în estul şi sudul ţării.

Zelenski a mulţumit Canadei pentru decizia de a livra tancuri Ucrainei, precizând că 12 ţări fac parte de-acum din „coaliţia de tancuri”.

„Ne extindem coaliţia de tancuri: există o decizie în acest sens din partea Canadei şi sunt recunoscător pentru asta. Avem deja 12 ţări în coaliţia noastră de tancuri”, a spus șeful statului ucrainean.

Volodimir Zelenski s-a referit şi la noile atacuri ruseşti cu rachete, soldate joi cu cel puţin 11 morţi. Potrivit președintelui ucrainean, datorită sistemelor de apărare antiaeriană care au fost livrate de aliaţi Ucrainei şi a profesionalismului militarilor săi, „cele mai multe rachete şi drone au fost interceptate”.

Ceea ce demonstrează că „agresiunea rusă poate şi trebuie oprită doar cu armele potrivite”, a conchis președintele ucrainean.

Liderul de la Kiev şi-a exprimat totodată recunoştinţa faţă de toţi cei care susţin într-adevăr Ucraina în aceste vremuri grele.

„Teroarea rusă” impune o „nouă mişcare pe front” pentru a înfrânge forţelor terestre ale inamicului, afirmă el.

Din acest motiv, susține Zelenski, „cu cât Rusia va pierde mai mult în bătălia pentru Donbas, cu atât mai scăzut va fi potenţialul ei în general”, transmite Agerpres.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite