Ukrhydroenergo: Hidrocentrala Kahovka a fost complet distrusă. Cum arată acum regiunea FOTO VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Hidrocentrala Kahovka, care a fost aruncată în aer de ruși, este complet distrusă și nu poate fi restaurată, informează compania „Ukrhydroenergo”, citată de zn.ua.

Hidrocentrala Kahovka a fost distrusă FOTO Profimedia
Hidrocentrala Kahovka a fost distrusă FOTO Profimedia

„În noaptea de 6 iunie, forțele de ocupație ruse au aruncat în aer Hidrocentral Kahovskaia. Ca urmare a detonării sălii mașinilor din interior, CHE Kahovskaia a fost complet distrusă. Stația nu poate fi restabilită. Conform prognozei preliminare, rezervorul este de așteptat să fie operațional în următoarele patru zile”, se arată în mesaj.

„Ukrhydroenergo” a adăugat că, începând cu ora 9:00, nivelul apei din rezervorul Kahov scade rapid. Oamenii au început deja să evacueze zonele care pot fi inundate.

„Scăderea necontrolată a nivelului rezervorului este o amenințare suplimentară pentru Centrala nucleară Zaporojie ocupată de ruși. Apa din rezervorul Kahovski este necesară pentru ca stația să primească energie pentru condensatoarele de turbină și sistemele de siguranță ale ZNPP. Acum iazul de răcire al stației este plin. Personalul ucrainean al ZNPP monitorizează toți indicatorii”, a spus Ukrhydroenergo.

Primarul pus de Rusia în localitatea ocupată Nova Kahovka, din apropierea barajului avariat, a dat vina pe Ucraina pentru incident.

Vladimir Leontiev a spus că nu a existat o explozie în stație, dar loviturile nocturne au dus la distrugere și apa a început să fie deversată în mod necontrolat în aval. Potrivit acestuia, forțele armate ale Ucrainei continuă să bombardeze orașul. Lovitura pentru centrala hidroelectrică Kakhovskaya, probabil, a fost dată de un lansator multiplu de rachete MLRS.

Leontiev a spus că este încă imposibil de prezis dacă Hidrocentrala Kahovskaia va continua să se prăbușească. Potrivit acestuia, hidrocentrala a suferit avarii grave și este probabil imposibil de reparat.

După cum a adăugat primarul, distrugerea stației va duce la probleme în livrarea apei în Crimeea. În același timp, distrugerea nu prezintă niciun pericol critic pentru CNE Zaporojie.

Leontiev a numit incidentul un act terorist grav și o catastrofă, care „a fost creată de autoritățile ucrainene și de cei care le guvernează”. El a spus că consecințele vor fi în continuare studiate, sarcina principală acum este de a ajuta cetățenii.

„Ukrzaliznytsia”, companii de căi ferate ale Ucrainei a anunțat că ajută autoritățile locale la evacuarea locuitorilor din regiunea Herson, ca urmare a aruncării în aer de către ruși a barajului Kahovskaya .

„Primul tren de evacuare gratuit va pleca din Herson la ora 12:00. Vor fi alocate trenuri de evacuare suplimentare dacă este necesar”, informează Ukrzalaznytsia pe canalul spu de Telegram.

Căile Ferate Ucrainene promite, de asemenea, că îi va transporta pe toți cei care au nevoie în locuri sigure.

Mișcarea militară a ucrainenilor și tătarilor din Crimeea „ATESH” a spus că distrugerea barajului Kahovskaia a fost opera batalionului 1 al brigăzii 205 infanterie motorizată din orașul Budionivsk, regiunea Stavropol, a scrie serviciul de presă al mișcării pe canalul său de Telegram.

„Am trimis deja numele conducerii brigăzii și autorilor acestei crime agenților noștri. Ne vom răzbuna pentru asta!”, se spune în mesaj.

Comunitatea internaţională a voluntarilor InformNapalm susține că acești soldați participă la războiul împotriva Ucrainei din 2014. Recent, ei s-au angajat în „protecția” HPP Kahovskaya. De asemenea, membri acestei brigăzi au participat în mod repetat la atacuri teroriste.

„În 2015, voluntarii InformNapalm au reușit să-l captureze pe unul dintre ruși, care probabil a fost implicat în atacuri teroriste și doborârea aeronavelor ucrainene în Donbas. Este sergent al brigăzii 205 de infanterie motorizată (unitatea militară 74814, Budionivsk, Stavropol) din Districtul Militar de Sud al Forțelor Armate ale Federației Ruse”, se arată în mesaj.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite