UE: Afirmaţiile Rusiei privind existenţa unor laboratoare pentru arme biologice în Ucraina sunt dezinformări

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

Uniunea Europeană a indicat miercuri că se îndoieşte de credibilitatea afirmaţiilor guvernului rus care a afirmat că a descoperit un program biologic militar în Ucraina, spunând că Moscova are un istoric de răspândire a dezinformării cu privire la armele biologice, relatează Reuters.

„Credibilitatea informaţiilor furnizate de Kremlin este în general foarte îndoielnică şi scăzută”, a declarat purtătorul de cuvânt al UE pentru Afaceri Externe, Peter Stano. „Dezinformarea rusă are un istoric de promovare de naraţiuni manipulatoare despre arme biologice şi presupuse «laboratoare secrete»”, a spus el, adăugând că UE nu are cunoştinţă de existenţa unor laboratoare ucrainene care să nu fie în conformitate cu legislaţia internaţională, arată Agerpres.

În ultimele zile, Rusia a acuzat Ucraina că a încercat să dezvolte arme biologice sau nucleare. Miercuri, Kremlinul a indicat că Washingtonul trebuie să dea explicaţii în legătură cu „laboratoare ucrainene pentru arme biologice”, mai noteaxă sursa citată. Mai precis, ruşii vorbeau agenţi patogeni care cauzează ciuma, antrax şi bruceloza.

„Ucraina neagă strict orice astfel de acuzaţie”, a declarat, la rândul său, un purtător de cuvânt al preşedinţiei ucrainene.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite