Ministrul Energiei cere românilor să nu mai stea la cozi la benzinării: Avem suficiente stocuri de carburanţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

În urma apariţiei unor zvonuri potrivit cărora preţul carburanţilor ar depăşi 10 lei/litru în această noapte, ministrul Energiei, Virgil Popescu, a dat asigurări că nu este niciun motiv de scumpire, România având deja suficiente stocuri de carburanţi.

„România nu are nicio problemă cu aprovizionarea cu carburanţi în benzinării. Am avut astăzi întâlniri de lucru cu reprezentanţii Rompetrol şi ai OMV Petrom şi am primit asigurări că există stocuri suficiente de produse petroliere şi vor asigura livrările către clienţi. Totodată, vreau să le transmit românilor că nu trebuie să intre în panică şi să stea la cozi. Avem suficiente stocuri!”, a afirmat ministrul.

Într-o intervenţie telefonică la ProTV, ministrul i-a liniştit pe români şi a dat asigurări certe că preţurile carburanţilor nu vor creşte în niciun caz.

„Am discutat cu cele două mari companii, OMV şi Rompetrol, şi nu există posibilitatea unor creşteri de preţuri speculative. Există garanţii certe că nu vor avea loc aceste majorări de preţuri. Este posibil ca doar în cazul uneia dintre companii să fie vorba despre o creştere de 15 bani pe litru”, a afirmat Virgil Popescu la Pro TV.

Declaraţia oficialului a survenit unor zvonuri potrivit cărora în noaptea de 9 spre 10 martie a.c. preţul carburanţilor la pompă va depăşi 10 lei/litru.

Isteria se pare că a pornit din judeţul Bihor, unde două publicaţii locale au scris că preţul  carburanţilor la o benzinărie Mol a depăşit 11 lei/litru.

Surse din domeniu au declarat pentru „Adevărul” că a fost o decizie izolată a proprietarului benzinăriei, care are o franciză cu grupul Mol şi că niciuna dintre celelalte lanţuri de benzinării nu intenţionează să majoreze preţurile carburanţilor.

Citeşte şi

Cozi uriaşe la staţiile de carburanţi. Un zvon pe reţelele sociale provoacă panică printre şoferi VIDEO

EconomiePartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite