Ucrainenii cer ca „Măcelarul de la Mariupol“ să fie judecat pentru crime de război VIDEO

0
0
Mikhail Mizinţev
Mikhail Mizinţev

„Măcelarul de la Mariupol” ar trebui să fie judecat pentru crime de război pentru că a ordonat un atentat care a ucis 300 de oameni într-un teatru care avea cuvântul „copii” scris afară, spun supravieţuitorii atacului.

Cererile ca un general rus numit „măcelarul de la Mariupol” să se confrunte cu un proces pentru crime de război – după ce a fost acuzat că a ordonat atacul asupra teatrului în care a ucis 300 de oameni – vin în timp ce supravieţuitorii continuă să dezvăluie tragedia oraşului asediat.

Generalul colonel Mikhail Mizinţev, care într-un înfricoşător apel telefonic interceptat  părea să-l mustre pe un ofiţer subaltern pentru că nu i-a tăiat urechile unui soldat care a fost surprins că nu purta uniforma în mod corespunzător, este suspectat că se află în spatele ororii cu care se confruntă locuitorii.

Videoclipul difuzat pentru prima dată sâmbătă a arătat civili răniţi acoperiţi de praf care ieşeau din Teatrul Regional Doneţk, după ce acesta a fost aproape total distrus de bombele ruseşti 16 martie, în ciuda unei inscripţii mari care spunea „copii” fiind clar vizibile pe pavaj afară.

Mizinţev, care a ocupat funcţia de director al Centrului Naţional de Apărare al Rusiei din 2014, este considerat a fi responsabil de asediul Mariupolui. Iar la începutul acestei săptămâni a emis personal o cerere ca trupele ucrainene care apără oraşul-port să se predea - cerere respinsă de ucraieni.

Mizintsev a dat şi ordinul de bombardare a unei maternităţi din oraş, atac în care o femeie  însărcinată şi copilul ei nenăscut au fost ucişi; a teatrului care adăpostea sute de copii care probabil au fost îngropaţi de vii sub dărâmături; el a dispus să se bombardeze fără discernământ cartierele de locuit.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri