Ucraina susține că are sprijinul a 10 țări pentru aderarea la NATO

0
0

Mihailo Podoliak, consilier prezidenţial ucrainean, a afirmat într-o postare publicată pe Twitter că țările care susțin aderarea Ucrainei la NATO sunt „în mare parte țări care își amintesc de ghearele otrăvitoare ale imperiului rus”.

Ucraina se bucură de sprijinul a zece țări din blocul comunitar pentru aderarea la NATO.
Zelenski a depus cererea de aderare la NATO FOTO Twitter

„În 48 de ore de la semnarea cererii lui Zelenski de a se alătura NATO, 10 țări din bloc sprijină adeziunea Ucrainei la Aliață - în mare parte țări care își amintesc de ghearele otrăvitoare ale imperiului rus. Suntem recunoscători pentru leadership și responsabilitate. Istoria se face astăzi”, se arată în postarea consilierului prezidențial ucrainean. 

Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a anunțat, vineri, că a depus cererea de aderare la NATO, la scurt timp după ce liderul de la Kremlin a oficializat alipirea a patru regiuni ucrainene ocupate parțial de forțele armate rusești.

Astăzi, Ucraina depune o cerere de aderare la NATO pentru a o face de jure. Printr-o procedură care va fi în concordanţă cu valoarea noastră, pentru protecţia întregii noastre comunităţi. Pe o baza accelerată”, a afirmat el. 

Șeful statului român, Klaus Iohannis a publicat, duminică, pe Twitter, o declarație semnată atât de el, cât și de președinții țărilor din Europa Centrală și de Est. 

Noi susţinem cu fermitate decizia Summitului NATO de la Bucureşti din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei”, se arată în postarea preşedintelui Klaus Iohannis. 

Conform Administrației Prezidențiale, semnatarii mesajului sunt:  

Klaus Iohannis, Președintele României 

Miloš Zeman, președintele Republicii Cehe 

Alar Karis, președintele Republicii Estonia 

Egils Levits, președintele Republicii Letonia 

Gitanas Nausėda, președintele Republicii Lituania 

Stevo Pendarovski, președintele Republicii Macedonia de Nord 

Milo Đukanović, președintele Republicii Muntenegru 

Andrzej Duda, președintele Republicii Polone 

Zuzana Čaputová, președintele Republicii Slovace 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite