Ucraina anunță schimbul cu Rusia a 215 prizonieri millitari

0
Publicat:

Șeful administrației prezidențiale de la Kiev, Andrii Iermak, a anunțat, miercuri, că Ucraina a realizat un schimb cu Rusia a 215 prizonieri militari. Printre aceștia se află și șefi ai apărării de la Azvostal, din orașul Mariupol.

Ucraina anunță schimbul cu Rusia a 215 prizonieri millitari FOTO EPA-EFE
Ucraina anunță schimbul cu Rusia a 215 prizonieri millitari FOTO EPA-EFE

"Am reuşit să eliberăm 215 de persoane", a declarat la televiziune şeful administraţiei prezidenţiale de la Kiev, Andrii Iermak. Este cel mai mare schimb de prizonieri de la începutul războiului, pe 24 februarie, potrivit Agerpres. 

De cealaltă parte, Rusia a recuperat 55 de prizonieri printre care se află și un apropiat al lui Vladimir Putin, fostul deputat Victor Medvedciuk. 

"În schimb, am dat 55 de persoane care nu merită nici regret, nici simpatie", cei care "au luptat împotriva Ucrainei şi cei care au trădat-o", a declarat Zelenski în timpul discursului său de miercuri seară. 

Operațiunea a fost pregătită de foarte mult timp. Cinci comandanți militari printre care și șefi ai apărării de la Azovstal, au fost transferați în Turcia. Ei vor rămâne acolo în siguranță absolută, în baza unui acord încheiat cu președintele turc Recep Tayyip Erdogan, afirmă Volodimir Zelenski.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite