Trupul mumificat al unei femei a fost găsit după patru ani într-un apartament. Cum a fost posibil

0
Publicat:

Trupul mumificat al unei femei în vârstă de 38 de ani a fost găsit după aproape patru ani, într-o locuință socială din orașul englezesc Woking. Femeia suferea de schizofrenie și a murit într-o locuință socială.

Laura Winham locuia într-un apartament social
Laura Winham locuia într-un apartament social

Trupul ei a fost găsit după aproape patru ani, într-o „stare aproape scheletică mumificată”.

Laura Winham scrisese „Am nevoie de ajutor” în calendarul ei, cu puțin timp înainte să moară. În tot acest timp, nici familia și nici serviciile sociale nu s-au interesat de starea sa, potrivit Daily Mail. 

Dispariția nu a ridicat semne de întrebare, întrucât chiria ei a continuat să fie plătită din beneficiile pentru locuință pe care le primea constant.

Fratele și mama ei sunt cei care au devenit îngrijorați și au cerut poliției să pătrundă în apartamentul ei din Woking, Surrey.

Se crede că Laura Winham a murit în noiembrie 2017, trupul său fiind găsit abia în mai 2021. Ea a fost identificată cu ajutorul amprentelor dentare. Cauza decesului nu a putut fi stabilită, o anchetă fiind demarată în acest sens,

Femeia s-a născut cu sindromul Goldenhar și a fost supusă unei operații pe inimă la vârsta de 18 ani. Ea suferea de probleme mintale încă din anii adolescenței.

În 2014 a început să să trateze pentru problemele psihice de care suferea. Doi ani mai târziu însă i-a fost suspendată alocația pentru persoane cu dizabilități.

În octombrie 2017, poliția a raportat-o pe tânără la serviciile sociale pentru că se neglija și pentru că nu putea să aibă singură grijă de ea.

Asistenții sociali nu au luat în seamă sesizarea poliției și nu s-au mai interesat din acel moment de starea de sănătate a femeii.

Se crede că Winham a murit câteva săptămâni mai târziu, în noiembrie 2017, atunci când marcajele pe care le făcuse în calendar s-au oprit.

„Am nevoie de ajutor”, este printre ultimele ei mesaje notate în calendar.

„Întotdeauna am sperat că se va face bine cu ajutorul unui ajutor profesionist și că într-o zi vom relua contactul nostru. Nu am crezut niciodată, nici măcar pentru o secundă, că vom ajunge să o găsim moartă pe podea, după ce a stat acolo atât de mult timp fără ca nimeni să știe”, a declarat sora ei, Nicky.

Familia lui Winham se pregătește acum pentru ancheta privind moartea ei.

„Au existat atât de multe semnale de avertizare, de la echipele de asistență socială și de sănătate mintală până la proprietarii ei, dar toată lumea pare să fi închis ochii. Timp de trei ani și șapte luni, nimeni de la consiliu nu a verificat starea internă și starea apartamentului și, în niciun moment în acest timp, nu au fost efectuate verificări anuale ale gazului”, a mai declarat sora ei. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite