Trei răniţi în atacuri ucrainene asupra regiunii ruse Belgorod

0
Publicat:

Atacuri ucrainene au rănit trei persoane în regiunea rusă Belgorod luni noapte şi apărarea antiaeriană a doborât 10 rachete RM-70 Vampir, au anunţat oficiali ruşi şi Ministerul Apărării, citaţi marţi de Reuters.

Belgorod a fost atacat în mod repetat de forţele ucrainene în ultimele săptămâni. FOTO Shutterstock
Belgorod a fost atacat în mod repetat de forţele ucrainene în ultimele săptămâni. FOTO Shutterstock

Belgorod a fost atacat în mod repetat de forţele ucrainene în ultimele săptămâni. Un atac cu rachete şi drone la sfârşitul lunii trecute a ucis 25 de civili, inclusiv cinci copii.

„Oraşul Belgorod a fost bombardat din nou noaptea trecută şi mai mulţi oameni au fost răniţi”, a declarat Viaceslav Gladkov pe aplicaţia de mesagerie Telegram, notează Agerpres. 

„Acum sunt trei persoane la terapie intensivă, toate au fost operate. Medicii evaluează starea lor ca fiind stabilă şi severă”, a adăugat el.

Nu a existat niciun comentariu imediat din partea Ucrainei.

Gladkov a spus că ferestrele a două blocuri înalte au fost sparte în atac şi mai multe maşini avariate.

Ministerul Apărării rus a declarat că apărarea antiaeriană a doborât 10 rachete trase de sisteme de rachete cu lansare multiplă RM-70 Vampir (MLRS). De la începutul războiului, armata ucraineană a primit o serie de sisteme de rachete RM-70 Vampir din Republica Cehă.

Gladkov a adăugat că a apelat la alte regiuni pentru ajutor pentru cazarea copiilor din Belgorod şi că, dacă va fi necesar, profesorii vor fi de asemenea trimişi în afara regiunii.   

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite