„Te iubesc”, mesajul devastator al soției opozantului Navalnîi. „M-am căsătorit cu un tânăr pe nume Aleksei”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Iulia, soția lui Navalnîi a postat o fotografie emoționantă a celor în vremuri mai fericite. ”Te iubesc”', a scris aceasta într-o postare pe Instagram.

Aleksei Navalnîi și Iiulia Navalnaia, în vremuri bune pentru ei FOTO: Instagram
Aleksei Navalnîi și Iiulia Navalnaia, în vremuri bune pentru ei FOTO: Instagram

”Te iubesc”', a scris Iulia Navalnaia în postarea sfâșietoare pe Instagram, prima după moartea soțului ei, scrie dailymail.co.uk.

Vineri după-amiază, Iula Navalnaia a apărut în faţa unei audienţe formate din lideri, diplomaţi şi alţi oficiali la Conferinţa de Securitate de la Munchen, spunând că a cântărit dacă să iasă pe scenă sau dacă să plece imediat pentru a fi alături de cei doi copii ai lor, Daria şi Zahar, dar s-a gândit că soţul ei ar fi dorit să vorbească.

  Ea a mai adăugat: ”Dar dacă este adevărat, aș vrea ca Putin și tot personalul său - toată lumea din jurul lui, guvernul său, prietenii săi - vreau să știe că vor fi pedepsiți pentru ceea ce au făcut cu țara noastră, cu familia mea și cu soțul meu. Vor fi aduși în fața justiției, iar această zi va veni curând. Și aș vrea să fac apel la toată comunitatea internațională, la toți oamenii din lume, ar trebui să ne unim și să luptăm împotriva acestui rău.Ar trebui să luptăm împotriva acestui regim oribil din Rusia de astăzi. Acest regim și Vladimir Putin ar trebui să fie trași la răspundere personal pentru toate atrocitățile pe care le-au comis în țara noastră în ultimul an”, a mai spus Iulia, care a fost aovaționată în picioare de publicul format din lideri și înalți oficiali.

Iulia Navalnaia va participa luni la Consiliul pentru Afaceri Externe al UE. În timp ce se afla la Munchen, Navalnaia s-a întâlnit cu lidera opoziţiei din Belarus, Sviatlana Ţihauskaia, care a devenit şefa opoziţiei după ce soţul ei, Siarhei, a fost condamnat la 18 ani de închisoare după ce a fost găsit vinovat în 2021 de organizarea unor tulburări sociale în masă.

Și-a susținut mereu soțul

Navalnaia şi-a susţinut întotdeauna soţul în lupta sa cu autorităţile ruse, participând la numeroasele sale înfăţişări în instanţă, stând alături de el la mitinguri şi aşteptând eliberarea lui după numeroasele pedepse cu închisoarea primite.

Aleksei Navalnîi și Iulian Navalnaia FOTO: EPA EFE
Aleksei Navalnîi și Iulian Navalnaia FOTO: EPA EFE

Ea s-a născut la Moscova şi a urmat cursurile prestigioasei Universităţi ruseşti de economie Plehanov. L-a întâlnit pe Navalnîi în 1998, în timp ce se afla în vacanţă în Turcia şi s-a îndrăgostit. „Nu m-am căsătorit cu un avocat promiţător sau cu un lider al opoziţiei: M-am căsătorit cu un tânăr pe nume Aleksei”, a declarat Iulia, potrivit Reuters, citată de News.ro. Când acesta a fost reţinut în 2011, în timpul unui protest al opoziţiei faţă de o presupusă falsificare a voturilor, Iulia a declarat pentru Reuters că vrea pur şi simplu să-şi recupereze soţul.

Iulia Navalnaia și Aleksei Navalnîi FOTO: Arhivă
Iulia Navalnaia și Aleksei Navalnîi FOTO: Arhivă

Înconjurat de reporteri, Navalnîi a cerut de mai multe ori să i se permită să-şi îmbrăţişeze soţia, pe care în cele din urmă a strâns-o în braţe şi a sărutat-o.

„Mă simt mult mai bine acum”, a mărturisit ea. În ultima vreme, Iulia Navalnaia a trăit în afara Rusiei. Ultima postare a lui Navalnîi pe Telegram înainte de a muri a fost un mesaj de Ziua Îndrăgostiţilor pentru soţia sa. „Iubito, tu şi cu mine avem totul, ca într-un cântec: oraşe între noi, lumini de decolare de pe aerodromuri, viscole albastre şi mii de kilometri. Dar simt că eşti acolo în fiecare secundă şi te iubesc din ce în ce mai mult”.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite