Țara europeană în care populația îmbătrânește mai rapid decât restul UE

0
0

Populaţia Italiei a scăzut sub 59 de milioane de locuitori, iar ţara îmbătrâneşte într-un ritm mult mai rapid decât restul Uniunii Europene, conform unui expert în demografie.

Bătrâni Arhivă Adevărul
Bătrâni Arhivă Adevărul

„La 1 ianuarie 2022, conform primelor date preliminare, populaţia (rezidentă) a scăzut la 58,983 de milioane“, a spus preşedintele Istat, Giancarlo Blangiardo, într-o audiere parlamentară la Roma.

Un expert în demografie a spus că populaţia naţională a scăzut constant începând din 2014, pierderea cumulată de atunci fiind de peste 1,36 milioane de locuitori. „Perspectiva demografică a ţării noastre este caracterizată de o creştere semnificativă a speranţei de viaţă şi de o scădere la fel de pronunţată a ratei naşterilor, ceea ce duce la o îmbătrânire mai rapidă a populaţiei comparativ cu restul Europei“, a declarat Giancarlo Blangiardo.

În septembrie, Giancarlo Blangiardo a făcut publice previziuni conform cărora Italia ar putea pierde 20% dintre locuitorii săi, iar populaţia ar urma să scadă, conform unui scenariu standard, de la 59,2 milioane în 2021 la 54,2 milioane în 2050 şi 47,7 milioane în 2070. Inversarea acestei direcţii şi sprijinirea familiilor sunt o prioritate declarată a noului guvern radical de dreapta al premierului Giorgia Meloni

 În bugetul său pe 2023 se propune reducerea taxei pe vânzări pentru produsele de îngrijire a bebeluşilor şi majorarea ajutoarelor pentru creşterea copiilor.

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite