Româncă acuzată că le-a făcut viaţa un calvar bătrânilor dintr-un azil italian. „Ai tăi nu mai vin, la tine vine doar moartea”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Carabinierii controlează amănunţit toate actele azilului de bătrâni. FOTO: Leggo.it
Carabinierii controlează amănunţit toate actele azilului de bătrâni. FOTO: Leggo.it

O româncă din Italia este acuzată de maltratarea unor bătrâni şi de faptul că ar fi înfiinţat un azil ilegal. Femeia se află acum în arest la domiciliu.

Românca este proprietara azilului „Nino Aurelia” din Monteveglio (Bologna), acolo unde o anchetă a scos la iveală o serie de fapte de natură penală. Aurelia Dragomir (56 de ani) şi surorile Luana, Antonella şi Natascia Marchese sunt acuzate de maltratarea persoanelor vârstnice, abuz şi rele tratamente, dar şi de  încălcarea legii privind activarea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, absenţa contractelor regulate de muncă pentru colaboratori şi abuz în administrarea medicamentelor, scrie Leggo.it.

Un azil de coşmar

Poliţiştii au primit informaţii despre azilul româncei şi au reuşit să obţină câteva înregistrări din care reiese faptul că bătrânii erau supuşi unui tratament inuman. Pe înregistrări se aud, printre altele, bătrâni care imploră să fie ajutaţi şi se plâng de dureri insuportabile. De fiecare dată li se răspundea cu cinism. Odată, când unul dintre seniori a cerut să-şi vadă familia, românca i-a răspuns fără milă: „Ai tăi nu mai vin, vine doar moartea la tine”.

Pe o altă înregistrare se aude cum un pensionar se roagă să i se dea un pahar cu apă. Răspunsul vine imediat, revoltător: „Ce zici, ce apă, apă, apă? Eşti nebun, stai cuminte sau te împuşc”, ar fi spus femeia, potrivit sursei citate.

Femeile au fost arestate pe 16 noiembrie, iar acum sunt acuzate de lucruri grave. Doi bătrâni din azil au murit, iar pe trupul unuia dintre ei, internat cu pneumonie, medicii au găsit urme care arată că ar fi fost legat strâns de mâini şi de picioare. Românca şi colaboratoarele sale nu au fost acuzate de crimă.

„Până acum câţiva ani, nu au existat plângeri. Apoi, situaţia s-a schimbat”, notează Il Resto del Carlino.Carabinierii din Bazzano şi Nas aveau apoi să afle că în azil era „iadul pe pământ.” Femeile au fost reţinute şi au fost duse în faţa judecătorului. Acesta a decis ca cercetările să continue şi a dispus ca cele patru acuzate să primească arest la domiciliu. 

Ele sunt acum acuzate de maltratarea vârstnicilor pe care îi aveau în îngrijire şi exercitarea abuzivă a profesiei. Totodată, femeile au fost acuzate de faptul că ar fi administrat sedative persoanelor în vârstă fără prescripţie medicală, dar şi de încălcări ale normelor privind activitatea unei structuri de asistenţă socială fără autorizaţie, ţinând cont de faptul că sediul azilului a fost mutat ilegal într-un hotel. Nu în ultimul rând, românca este acuzată că nu ar fi întocmit contracte regulate de muncă angajaţilor. 

Vă recomandăm să mai citiţi:

Afiş scandalos în limba română, într-un supermarket din Londra. O româncă a reacţionat imediat

Povestea menajerei române care a comis „jafurile secolului” la Londra. Printre păgubiţi, Tamara Ecclestone

Cluj-NapocaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite