Sute de oameni evacuați în Croația, pentru dezamorsarea unei mine subacvatice. Ar data din cel de-al Doilea Război Mondial

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de oameni au fost evacuați, duminică, dintr-un port din Croația, pentru dezamorsarea unei mine subacvatice, veche de aproape un secol. Aceasta a fost descoperită încă din luna iunie, cântărește 150 de kilograme și ar proveni din cel de-al Doilea Război Mondial.

Sute de oameni, evacuați dintr-un port din Croația FOTO AFP
Sute de oameni, evacuați dintr-un port din Croația FOTO AFP

Operațiunea de dezamorsare a avut loc, duminică, lângă cel mai mare port din Croația. Locuitorii din zonă au fost evacuați, potrivit declarațiilor protecţiei civile locale, relatează AFP.

Cum a fost descoperită mina subacvatică

Respectiva mină, plasată de forţele germane în urmă cu peste 80 de ani, a fost descoperită întâmplător la 50 de metri adâncime în portul Rijeka (nord), în timpul lucrărilor de construcţie. Dispozitivul era parţial acoperit de nisipurile de pe fundul mării.

Operaţiunea de dezamorsare de duminică a cauzat oprirea traficului în zonă şi evacuarea a 500 de locuitori ca măsură de precauţie.

Operaţiunea a fost efectuată de scafandri din cadrul poliţiei croate şi militari care au tractat mina pentru a o aduce la suprafaţă şi apoi au dezamorsat-o, notează AFP.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite