Trei civili, ucişi în bombardamente, în regiunea Zaporojie. Rușii au atacat cu rachete sătucul Kamyanske

0
Publicat:

Trei civili au fost ucişi şi doi răniţi, duminică, în bombardamente ruseşti asupra unei clădiri rezidenţiale în regiunea Zaporojie, sudul Ucrainei au anunţat oficiali regionali, relatează Reuters, citată de Agerpres.

Soldații ruși patrulează pe străzile din Zaporojie FOTO Profimedia
Soldații ruși patrulează pe străzile din Zaporojie FOTO Profimedia

Administraţia militară a regiunii a indicat că trupele ruse au atacat cu rachete gradate în micul sat Kamyanske care avea opopulaţie de aproximativ 2.600 de locuitori înainte de invadarea Ucrainei de către Rusia. Autorităţile i-au avertizat pe locuitorii din regiune că pericolul de bombardare este constant în apropierea liniilor frontului şi le-a cerut să evacueze zona.

Totodată, autorităţile ucrainene din Mariupol, oraş-port aflat sub control rusesc din luna mai 2022, au denunţat duminică vizita preşedintelui rus Vladimir Putin, notează AFP.

Preşedintele rus s-a deplasat la Mariupol, oraş ucrainean devastat de bombardamente, a anunţat duminică serviciul de presă al Kremlinului.  

Rușii au atacat din nou regiunea Zaporojie, unde se află cea mai mare centrală atomo-electrică din Europa

Rușii au atacat din nou, în noaptea de 9/10 martie, regiunea Zaporojie și centrul său administrativ, unde se află cea mai mare centrală atomo-electrică din Europa. Mii de persoane au rămas fără curent electric după noile atacuri. 

Atacul a avut loc la doar câteva ore după ce Rusia a lansat 81 de rachete, inclusiv Kinjal, asupra a peste zece regiuni ucrainene, provocând moartea a zece persoane şi lăsând pentru câteva ore centrala nucleară din Zaporojie deconectată de la reţeaua electrică a Ucrainei, transmite agenția de presă EFE, preluată de Agerpres.

„Oroarea rusă a atacat din nou în mod cinic oraşul nostru. În urma loviturilor, obiective de infrastructură critică au fost avariate”, a denunțat secretarul Consiliului Municipal din Zaporojie, Anatoli Kurtev, citat de agenția de presă Unian. 

20.000 de oameni au rămas în beznă

Un incendiu s-a produs în urma atacului, a declarat oficialul local ucrainean. Potrivit informaţiilor preliminare, două instituţii de învăţământ au fost avariate.

Aproximativ 20.000 de oameni au rămas fără electricitate în urma atacului, a precizat Anatoli Kurtev. Alimentarea cu apă şi cu agent termic a fost, de asemenea, întreruptă în unele zone ale oraşului Zaporojie.

„Toate serviciile (de urgenţă, n. red.) au început imediat să acţioneze pentru a elimina problemele. În prezent, alimentarea cu energie electrică, căldură şi apă în Zaporojie a fost parţial restabilită. Lucrările sunt în curs de desfăşurare”, a mai declarat oficialul din Zaporojie.

Centrala atomo-electrică din Zaporojie a fost complet deconectată de la reţeaua electrică a Ucrainei din cauza atacurilor masive efectuate de Rusia, fiind repornită după 11 ore.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite