„Prețul victoriei” soldaților ucraineni din Bahmut. Imagini cutremurătoare VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Luptele în Bahmut continuă, iar orașul a ajuns scena celor mai sângeroase bătălii ale războiului. Un soldat ucrainean a postat pe social media un videoclip în care arată cum recuperează un camarad căzut pe front.

Soldatul Roman Trokhymets a spus că nu a vrut să publice aceste imagini, dar întreaga lume trebuie să vadă care este prețul victoriei în fața invaziei Rusiei.

„Suntem epuizați. Am mers pe pozițiile sparte de artileria inamică. Sub foc continuu și gloanțe inamice”, a povestit Trokhymets, citat de Hotnews.

Ucraineanul a mers împreună cu alți trei militari să recupereze trupul unui camarad care a murit în luptă. În tot acest timp, rușii atacau armata ucraineană.

„Doi dintre noi l-au scos, al treilea ne-a acoperit pentru a nu fi împușcați în spate”, a mai spus soldatul ucrainean.

„Nu mă înțelegeți greșit, nu reușim întotdeauna să luăm și cadavrele, pentru că intensitatea luptelor este nebună. În aceste bătălii, am suferit pierderi, dar am ucis un număr uriaș de inamici. Așa că vom învinge cu siguranță”, a mai precizat Trokhymets.

Forţele ucrainene din afara oraşului disputat Bahmut din estul Ucrainei reuşesc să ţină unităţile ruse la distanţă, astfel că muniţii, alimente, echipamente şi medicamente pot fi livrate apărătorilor, a anunţat armata ucraineană sâmbătă. Oraşul a fost în mare parte distrus în luptele care durează de luni de zile, timp în care Rusia a lansat asalturi repetate.

Bahmut este un oraș despre care puțini spun că ar conta din punct de vedere strategic, dar pentru care zeci de mii de oameni au murit, în luptă. Atacurile au început în urmă cu mai bine de șapte luni și este cea mai lungă bătălie din războiul Rusia-Ucraina, de până acum.

De luni de zile, soldații încearcă să țină piept atât cu forțelor obișnuite ale armatei ruse, cât și prizonierilor recrutați de grupul militar privat Wagner. Trupele spun că victimele rușilor le depășesc cu mult pe ale lor, dar inamicul folosește noi tehnici pentru a încerca să cucerească orașul și zonele rurale din jur.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite