Sute de militari ucraineni sunt blocaţi în continuare la Debalţeve, susţin insurgenţii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Aproximativ 500 de militari ucraineni sunt blocaţi în continuare la Debalţeve FOTO AP
Aproximativ 500 de militari ucraineni sunt blocaţi în continuare la Debalţeve FOTO AP

Aproximativ 500 de membri ai serviciilor de securitate ucrainene sunt în continuare blocaţi de insurgenţi la periferia oraşului Debalţeve, anunţă autorităţile separatiste din autoproclamata Republică Populară Doneţk, relatează site-ul agenţiei TASS.

"Aproximativ 500 de militari ucraineni sunt blocaţi în continuare la Debalţeve. Mai multe grupuri încearcă să părăsească zona", a declarat un reprezentant al separatiştilor.

Ministerul ucrainean al Apărării a comunicat că 90 la sută dintre militarii ucraineni prezenţi în Debalţeve s-au retras. 

Insurgenţii proruşi susţin că armistiţiul stabilit la Minsk de liderii Ucrainei, Rusiei, Germaniei şi Franţei nu se aplică şi confruntărilor de la Debalţeve.

Conflictul separatist din estul Ucrainei, izbucnit în martie 2014, s-a soldat, potrivit estimărilor, cu peste 5.400 de morţi.

Cel puţin 179 de militari ucraineni au murit la Debalţeve, iar 81 sunt dispăruţi

Cel puţin 179 de militari ucraineni au murit în asediul insurgent asupra oraşului Debalţeve, 110 au fost capturaţi, iar 81 sunt dispăruţi, anunţă Iuri Biriukov, un consilier al preşedintelui ucrainean Petro Poroşenko, citat de CNN.

Biriukov a precizat că bilanţul vizează perioada 18 ianuarie - 18 februarie. Consiliul ucrainean pentru Securitate şi Apărare a anunţat că armistiţiul intrat în vigoare pe 15 februarie a fost încălcat de peste 300 de ori.

Europa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite