Suspect în cazul crimei care a înfiorat Grecia, prins la graniţa cu Bulgaria. Bărbatul folosea un paşaport fals

0
0
Atacul a fost descris ca fiind o „crimă groaznică, comisă cu o ferocitate extremă”. FOTO Inquam Photos
Atacul a fost descris ca fiind o „crimă groaznică, comisă cu o ferocitate extremă”. FOTO Inquam Photos

Poliţia a arestat un suspect în legătură cu asasinarea mamei britanice, bătută şi strangulată în faţa copilaşului ei, în timpul unei spargeri la o locuinţă de pe lângă Athena. Tâlharii l-au legat pe soţ, Charalambos Anagnostopoulos şi i-au ţinut o armă la cap fiicei sale Lydia, în vârstă de 11 luni, pentru a o forţa pe mamă să recunoască unde îşi ţin averea.

La frontiera bulgară, a fost arestat un bărbat din Georgia, a raportat presa locală, conform obsevatornews.ro. Suspectul a fost reţinut după ce ar fi încercat să treacă din Grecia în Bulgaria cu maşina, folosind un paşaport fals. Autorităţile au făcut repede legătura între el şi un al jaf petrecut la o casă în aproapiere de locuinţa în care Caroline a fost ucisă cu sălbăticie.

A fost încătuşat şi dus la o secţie locală de poliţie. De asemenea, o sursă a poliţiei a menţionat că analizele ADN ar sugera implicarea lui şi în jaful care a lăsat un copilaş de 11 luni fără mamă. Oamenii legii au însă o listă de 30 de suspecţi în prezent şi încearcă să pună cap la cap fiecare bucată din puzzle-ul tragediei.

Conform anchetatorilor, spargerea a avut loc marţi, la 4.30 dimineaţa. Trei bărbaţi înarmaţi au intrat în casă, iar al patrulea a rămas afară pentru a păzi locul. Aceştia au spart fereastra de la subsol, dar şi o cameră de suraveghere. Când au intrat în locuinţă, bărbaţii au omorât câinele familiei, sugrumându-l cu propria lesă. Acesta se afla la parterul casei, iar cuplul se afla în dormitor, la mansarda casei, iar copilul lor era în aceeaşi cameră cu ei. 

Atacul a fost descris ca fiind o „crimă groaznică, comisă cu o ferocitate extremă. O astfel de barbarie este rară pentru Grecia” de către Theodoros Chronopoulos, purtătorul de cuvânt al poliţiei greceşti.

De asemnea, Guvernul grec a emis o recompensă de 300.000 de euro pentru orice informaţie relevantă pentru prinderea hoţilor.

Poliţia spune că tâlharii ar fi avut experienţă şi probabil că au supravegheat cuplul ceva timp înainte de a pune atacul în aplicare. Anchetatorii vor studia camerele de supraveghere locale în încercarea de a vedea cum au scăpat spărgătorii şi dacă se aflau în zonă înainte de spargere. De asemenea, vor interoga vecinii şi prietenii cuplului pentru a vedea dacă cineva a dat informaţii despre cei doi, mai ales despre averea pe care o deţineau în locuinţă.

Mai multe - Europa

Ultimele știri

adevarul de weekend jpeg anunt adevarul jpeg

Cele mai citite