Străzi inundate cu vin roșu într-un orășel portughez. Motivul pentru care s-a întâmplat acest lucru VIDEO

0
Publicat:

Orașul portughez São Lourenco do Bairro a fost inundat cu vin roșu după ce două dintre cisternele Distileriei Levira s-au vărsat accidental. 2,2 milioane de litri de vin roșu au curs ca un râu pe una dintre străzile localității.

Cantitatea care s-a risipit aproape cî ar fi putu umple o piscină olimpică. Localnicii au privit nedumeriți cum râul roșu a străbătut străzile oraşului, relatează Daily Mail

Deversarea a fost atât de puternică încât oficialii locali au declanşat o alertă de mediu şi au fost nevoiţi să devieze traseul vinului pentru a împiedica contaminarea râului Certima din apropiere. Departamentul de pompieri din Anadia a intervenit și a deviat cursul vinului, care s-a scurs inofensiv într-un câmp, relatează presa locală.

Pompierii au spus că un subsol dintr-o locuință din apropierea distileriei a fost inundat cu vin. 

Au curs râuri de vin roșu pe străzi FOTO Daily Mail
Au curs râuri de vin roșu pe străzi FOTO Daily Mail

Compania de vinificație i-a cerut scuze și a spus că mai târziu a dragat pământul îmbibat cu vin: "Ne asumăm întreaga responsabilitate pentru costurile asociate cu curățarea și repararea daunelor, având echipe disponibile pentru a face acest lucru imediat. Ne angajăm să rezolvăm această situație cât mai repede posibil.”

Oamenii, îndemnați să bea mai multe soiri de vin roșu

Cu această ocazie, experții i-au îndemnat pe oameni să bea vin, o varietate de soiuri fiind excelentă pentru sănătatea intestinelor. 

Tim Spector, profesor de epidemiologie genetică la King's College din Londra, a precizat că acest lucru poate avea același beneficiu pe care îl are o dietă variată.

Sfatul meu pentru iubitorii de vin”, a spus el, „este să iubești în continuare vinul și să bei, în primul rând pentru plăcere, dar și pentru sănătate. A avea o gamă de soiuri diferite de struguri în dieta ta înseamnă că vei ajuta diferiți microbi intestinali . Așa că nu rămâne doar cu același vin.  Încercați sutele sau miile de soiuri diferite de struguri care, în general, nu ne plac. Să le aducem din nou pe acelea rare pe hartă, pentru că fiecare dintre acestea ar putea să te ajute să hrănești bacteriile bune din corpul tău.”

Un studiu condus de echipa profesorului Spector în 2019, care a implicat participanți din Marea Britanie, SUA și Belgia, a descoperit că persoanele care au băut vin roșu au o gamă mai largă de bacterii intestinale, care este legată de o mai bună sănătate intestinală.

Acest lucru nu a fost observat pentru vinul alb, ceea ce se poate datora faptului că vinul roșu are cojile de struguri rămase în cea mai mare parte a procesului de fermentație, deci are niveluri ridicate de polifenoli - compuși vegetali care sunt buni pentru intestin și pot reduce inflamația din organism.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite