Soldați ruși, înregistrați în timp ce discută despre o posibilă rebeliune contra Kremlinului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Publicația Kyiv Post a tradus un dialog între doi soldați ruși despre care serviciul militar ucrainean de informații (GRU) afirmă că este o convorbire interceptată. GRU a publicat conversația pe canalul său de Telegram la 8 decembrie.

ucraina soldati rusia razboi shutterstock jpg

Convorbirea are loc între un soldat staționat pe front și unul rănit, aflat în tratament într-un spital militar.

„Aș vrea să știu", a răspuns primul soldat când a fost întrebat de prietenul său când se întoarce acasă după ce i s-a plâns că n-a mai fost într-o vacanță de ani de zile.

Apoi, când soldatul de pe front a vrut să știe câți alți soldați sunt internați, militarul rănit a spus că sunt „mai mult de 500 de persoane”, înainte de a adăuga că „vor veni mulți alții”.

Descriind peisajul de luptă, soldatul rus din prima line a spus că „totul este la fel ca înainte”, adăugând că în curând va fi mutat la Sinkivka, un sat situat la aproximativ 10 km nord-est de Kupiansk, în regiunea Harkov.

„Ne îngreunează situația, ne îngrădesc drepturile peste tot. „Al doilea an a trecut, la naiba! Dacă nu aș fi fost rănit, aș fi rămas acolo”, s-a plâns bărbatul rănit, potrivit Kyiv Post. 

Soldatul de pe front continuă arătându-și nemulțumirea față de faptul că soldații contractați - trupe angajate de o companie militară privată - au beneficiat de pauză, spre deosebire de militarii din armata regulată.

„Noi avem doar soldați pe bază de contract care merg în concediu”, a spus el.

Soldatul de pe câmpul de luptă vorbește în continuare frustrarea tot mai mare din rândurile rușilor și face sugestia de a organiza unui marș împotriva Kremlinului.

„În curând, vom aduna o mulțime și ne vom îndrepta spre Rusia", a spus soldatul din prima linie.

„Asta e! Așa cred și eu", a răspuns soldatul rănit. „La un moment dat, nu vei mai suporta și te vei urca într-un MT-LB [vehicul blindat] și pleca de acolo."

În conferința-maraton de la sfârșitul anului, președintele rus Vladimir Putin a furnizat o cifră despre numărul soldaților săi care s-ar afla pe câmpul de luptă din Ucraina, și anume 617.000, o informație aproape imposibil de verificat din surse independente. În schimb, Putin nu a spus nimic despre pierderi, estimate de occidentali la circa 320.000 de soldați ruși morți, răniți sau dispăruți.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite