Simboluri naziste pe căştile soldaţilor ucraineni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un film cu soldaţii ucraineni care poartă căşti cu simboluri naziste a fost difuzat la televiziunea naţională germană ZDF.

Nemţii s-au confruntat cu imagini din trecutul întunecat al ţării într-o emisiune de ştiri difuzată luni seară de postul naţional de televiziune ZDF, în care apăreau soldaţi ucraineni cu simboluri naziste pe căştile lor, anunţă NBC News.

Într-un reportaj despre fragilul armistiţiu din estul Ucrainei, corespondentul de la Moscova, Bernhard Lichte a folosit imagini cu un soldat care poartă o cască de protecţie cu „runele SS“, corpul de elită îmbrăcat în negru al lui Adolf Hitler. Un al doilea soldat a fost văzut cu o zvastică imprimată pe echipamentul său. „Batalioane de voluntari din aproape orice spectru politic ţin partea guvernului“, spunea corespondentul ZDF în reportaj.

image

Soldaţii ucraineni cu simboluri naziste pe căştile lor, inclusiv zvastici şi runele SS FOTO ZDF

Imaginile au fost filmate săptămâna trecută în Ucraina de o echipă de cameramani a canalului norvegian TV2. „Filmam un reportaj despre batalionul AZOV al Ucrainei, în estul ţării, în oraşul Urzuf, atunci când am dat peste aceşti soldaţi“, a declarat Oysten Bogen, corespondent pentru postul de televiziune privat din Norvegia. 

Cu câteva minute înainte ca imaginile să fie înregistrate, Bogen spune că a întrebat un purtător de cuvânt dacă batalionul are tendinţe fasciste. „Răspunsul lui a fost: «cu siguranţă nu, suntem doar naţionalişti ucraineni»“, a adăugat Bogen pentru „NBC News“.


Citeşte şi:

Separatiştii ucraineni au eliberat 650 dintre prizonierii capturaţi de la izbucnirea războiului civil

Insurgenţii proruşi angajaţi în lupte cu armata ucraineană au eliberat la sfârşitul săptămânii trecute aproape 650 de persoane dintre cele capturate în ultimele cinci luni, de la izbucnirea războiului civil din estul Ucrainei, a anunţat o sursă guvernamentală de la Kiev.

Soldaţii ucraineni, umiliţi şi măcelăriţi

Militarii şi voluntarii fideli Kievului suportă umilinţe crunte când cad în mâinile separatiştilor.În ultima vreme, separatiştii au tot postat pe internet imagini cu militari sau voluntari separatişti care au avut ghinionul să cadă prizonieri.

Liderul „Sector Dreapta“: Armata ucraineană, învinsă de demoralizare şi proastă organizare

Liderul formaţiunii radicale „Sector dreapta“ , Dmitri Iaroş, a prezentat cauzele înfrângerii armatei ucrainene în operaţiunea specială din sud-estul Ucrainei. Unul dintre motivele eşecului este, în opinia lui Iaroş, „nivelul moral şi psihologic scăzut, lipsa spiritului combatant şi disciplinei în rândurile soldaţilor ucraineni“, precum şi „panica din birourile înalţilor oficiali de la Kiev“.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite