Serbia se teme de sabotaj la Turkish Stream

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Liderul sârb Aleksandar Vucic a spus că va solicita informații din partea rusă despre tentativa de sabotare a Turkish Stream și va cere, de asemenea, ca „gazoductul să fie protejată suplimentar pe toată lungimea sa”.

Președintele Putin a vorbit despre posibile acte de sabotaj la Turkish Stream. Foto: Shutterstock
Președintele Putin a vorbit despre posibile acte de sabotaj la Turkish Stream. Foto: Shutterstock

Președintele sârb Aleksandar Vučić a declarat luni că țara sa va intensifica securitatea la secțiunea sa din Turkish Stream, după ce președintele rus Vladimir Putin a avertizat despre posibilitatea sabotajului gazoductului.

Președintele Putin a spus astăzi că cineva încearcă să distrugă Turkish Stream și să întrerupă aprovizionarea cu gaze. Dacă s-ar întâmpla asta, nu știu ce am face. Asta înseamnă că nu vom avea electricitate, asta ar însemna că nu avem gaz, nu avem nimic, în ciuda celor mai mari rezerve din istorie. Am vorbit cu Agenția de Securitate (BIA, serviciul special sârb), voi vorbi cu poliția pentru ca elicopterele să decoleze și să protejeze [gazoductul ] de un potenţialul sabotaj, mă tem că asta s-ar întâmpla în Marea Neagră, şi nu aici, dar vom face ce putem”, a declarat Vucic reporterilor.

Liderul sârb a mai spus că va solicita informații suplimentare de la partea rusă cu privire la tentativa de sabotaj asupra Turkish Stream și va cere, de asemenea, ca „gazoductul să fie protejată suplimentar pe toată lungimea sa”.

Putin, la o întâlnire operațională cu membrii Consiliului de Securitate al Rusiei, luni, a anunțat o lovitură masivă cu „arme de precizie cu rază lungă de acțiune” asupra instalațiilor militare de comandă, energie și comunicații din Ucraina. Potrivit acestuia, autoritățile ucrainene folosesc de mult metode teroriste, inclusiv o încercare de a submina una dintre secțiunile gazoductului Turkish Stream, atacuri asupra centralei nucleare Zaporojie și trei atacuri teroriste împotriva centralei nucleare de la Kursk. Președintele Federației Ruse a avertizat Kievul cu privire la răspunsurile dure la astfel de acțiuni. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite