Separatiştii proruşi din estul Ucrainei acuză armata guvernamentală că a deschis focul asupra lor: „Au încălcat în mod brutal armistiţiul”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Separatisti prorusi din Donbas FOTO EPA-EFE
Separatisti prorusi din Donbas FOTO EPA-EFE

Reprezentanţii autoproclamatei Republici Lugansk arată într-o declaraţie faptul că armata ucraineană a deschis focul asupra teritoriului lor.

Separatiştii sprijiniţi de Rusia din autoproclamata Republică Lugansk din estul Ucrainei au acuzat joi forţele guvernamentale că au deschis focul asupra teritoriului lor de patru ori în ultimele 24 de ore şi afirmă că încearcă să stabilească dacă există morţi sau răniţi, scrie Reuters, citat de Digi24.

„Forţele armate ale Ucrainei au violat în mod grosolan regimul de încetare a focului, folosind armament greu, care, potrivit acordurilor de la Minsk, ar fi trebuit retras”, se arată într-o declaraţie a separatiştilor. potrivit acestora, forţele ucrainene ar fi folosit mortiere, lansatoare de grenade şi o mitralieră în patru incidente separate joi.

Sursa citată arată că nu este clar cât de serioase sunt incidentele şi nu există deocamdată o reacţie din partea Ucrainei sau a OSCE, care monitorizează situaţia din estul Ucrainei, dar care şi-a retras o parte din observatori în ultimele zile.

Ministerul ucrainean al Apărării nu a putut fi contactat pentru o reacţie, mai precizează Reuters.

Serviciile americane de informaţii au spus că, în opinia lor, Rusia ar putea inventa un pretext pentru o invazie a Ucrainei, posibil prin producerea unor filmări care să prezinte un atac regizat. Rusia a respins o asemenea ipoteză.

   

Vă recomandăm şi: 

SUA afirmă că Rusia a adus încă 7.000 de soldaţi la graniţa cu Ucraina, în pofida promisiunilor de retragere: Rusia poate oferi un „pretext fals” pentru a invada

Ucraina va primi 1,2 miliarde de euro de la Uniunea Europeană

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite