„Se încălzeau la focuri în faţa clădirilor”: imaginea care l-a impresionat pe un medic român trimis în Turcia

0
Publicat:

Ionuţ Olaru, unul dintre membri echipei medicale de la Spitalul Floreasca trimisă în Turcia pentru a ajuta victimele cutremurului, a descris într-un interviu pentru news.ro cum supraviețuiesc oamenii care au rămas fără adăpost.

Imaginile dezastrului FOTO Profimedia
Imaginile dezastrului FOTO Profimedia

Ionuț Olaru, alături de încă un medic şi doi asistenţi, fac parte din echipa RO-USAR trimisă luni, 6 februarie, de România pentru a sprijini Turcia. Cei patru intervin la o bază de operații în regiunea Hatay, în oraşul Antakya.

Medicul a mărturisit că a întâlnit oameni care dorm pe străzi, încălzindu-se la focuri făcute în faţa blocurilor rămase în picioare, de teamă să nu intre în locuințe. Această imagine l-a impresionat, notează News.ro.

Victimele cutremurului FOTO Profimedia
Victimele cutremurului FOTO Profimedia

„Nici nu vreau să-mi închipui, să-mi imaginez prin ce trec oamenii, am văzut pe drumul către baza de operaţiuni destul de multe focuri aprinse în faţa unor clădiri care erau în picioare, probabil de teama de a mai intra în clădiri stăteau, în miez de noapte se încălzeau la focuri făcute în faţa clădirilor”, a spus medicul.

Ionuț Olaru și echipa Arhivă personală
Ionuț Olaru și echipa Arhivă personală

Medicul spune că a simțit și el câteva unde de șoc ale cutremurelor: „De când şi noi suntem aici au fost câteva unde de şoc. Din fericire de intensitate mică la acest moment”, a spus medicul.

El este impresionat de fenomenalul răspuns din partea Turciei, de modul în care sunt organizate şi coordonate acolo misiunile de salvare.

Dr. Ionuţ Olaru a mai fost şi în Albania, pentru a ajuta victimele cutremurului care a avut loc în 2019. 

Europa


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri