Scurgere de petrol în Marea Neagră

0
Publicat:

O scurgere de petrol a avut loc de pe o navă în portul rusesc Novorossiysk, de la Marea Neagră. A fost contaminată o suprafață de 300 de metri pătrați.

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia

O deversare de petrol dintr-o navă străină, deversare care s-a extins pe o suprafață de 300 mp, a avut loc în apele portului rusesc Novorossiysk, de la Marea Neagră, a relatat pe canalul său de Telegram instituția de stat federală „Serviciul de salvare maritimă”. 

"Salvatorii filialei Azovo-Chernomorsky a Serviciului de Salvare Marină au finalizat operațiunea de eliminare a unei scurgeri de petrol în apele portului maritim Novorossiysk. Conform inspecției controlului portului de stat, scurgerea de petrol a avut loc de la nava străină "HAI JIN JIANG" (drapel PANAMA, Armator WEALTH HOLDINGS SHIPPING PTE. LTE). Rezultatul lucrărilor de salvare de urgență au presupus colectarea și eliminarea a circa 40 de tone de produs petrolier vărsat în timpul unei deversări cu o suprafață de până la 300 mp. ”, se spune în comunicat.

Se precizează că în timpul lichidării consecințelor au fost instalate baraje necesare, iar toate produsele petroliere deversate au fost eliminate. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite