Rușii trec în ofensivă și lansează atacuri în mai multe direcții. Kievul anunță că „inamicul și-a consolidat semnificativ gruparea de forțe”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Trupele ruse atacă pe mai multe direcţii în zona Kupiansk, în provincia ucraineană nord-estică Harkov, şi au trecut la acţiuni ofensive șî în zona Bahmut, în Donețk, după ce au stat luni la rând în defensivă, a declarat luni comandantul forţelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sirski, citat de agenţiile Reuters şi EFE, preluate de Agerpres.

Rusii au renunțat la postura defensivă în jurul Bahmut FOTO AFP
Rusii au renunțat la postura defensivă în jurul Bahmut FOTO AFP

"În est, situaţia rămâne dificilă. Inamicul nu renunţă la încercările de a înainta şi atacă zilnic poziţiile noastre", a spus generalul ucrainean într-un interviu acordat agenţiei Interfax Ucraina.

"În zona Bahmut, inamicul şi-a consolidat semnificativ gruparea de forţe şi a trecut de la defensivă la operaţiuni active", în timp ce "continuă să încerce să înainteze pe mai multe direcţii simultan" în zona oraşului Kupiansk, unde se află un important nod feroviar eliberat de Ucraina în urmă cu aproximativ un an şi pe care Rusia încearcă de mai multe luni să-l reocupe.

Potrivit generalului ucrainean, Rusia încearcă să recâştige terenul pierdut în ultimele luni în secţiunea frontului de la Bahmut folosind în luptă unităţi de paraşutişti şi trupe de asalt.

"Acţiunile inamicului sunt sprijinite de artileria grea şi de tiruri cu mortiere", a mai menţionat generalul Sirski, care a remarcat de asemenea "creşterea constantă a folosirii dronelor kamikaze" de către forţele ruse. Dar acestea din urmă suferă pierderi grele, a susţinut comandantul ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite