Rușii jefuiesc satele inundate de pe malul stâng al regiunii Herson, de unde apa se retrage

0
Publicat:

În Goliya Prystan, rușii i-au închis pe oameni în școala locală și nu le dau drumul. 14 sate inundate se aflau pe teritoriul ocupat de ruși.

Captură video. Foto: unian.ua
Captură video. Foto: unian.ua

Ocupanții ruși continuă să jefuiască în mod activ populația ucraineană / foto facebook.com_GeneralStaff.ua

În teritoriile ocupate temporar din regiunea Herson, armata rusă jefuiește sate inundate din care apa începe să se retragă, după aruncarea în aer a CHE Kakhovskaya, a arăta Centrul de Rezistență Naționalăal Ucrainei. Se observă că invadatorii închid intrările în sate și orașe și iau tot ce este valoros din case.

Acum, marea apă începe să se retragă, iar localnicii vor să se întoarcă acasă. Cu toate acestea, rușii au închis intrarea în aceste sate și orașe și jefuiesc în mod activ casele. În special, aceasta este situația în satul Velyka Kardashinka din cartierul Skadovsky. Rușii jefuiesc chiar și case în care sunt lăsați oamenii", scriu ei. în sistemul nervos central.

În Golya Prystan, rușii au blocat oamenii dintr-o școală locală. Le-au fost luate pașapoarte și nu au voie să meargă acasă.

După cum a arătat anterior și UNIAN, în noaptea de 6 iunie 2023, armata rusă a aruncat în aer CHE Kakhovskaya, distrugând sala mașinilor și barajul. Ca urmare, 47 de așezări au fost inundate în regiunea Herson, dintre care 33 se aflau pe teritoriul controlat de Ucraina și 14 se aflau pe teritoriul ocupat de ruși. 

În seara zilei de 11 iunie, zona  teritoriilor inundate  s-a redus aproape la jumătate, iar apa se retrage treptat din regiunea Herson.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite