Rușii construiesc „dinți de dragon” în Lugansk, o tactică veche de 80 de ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Imaginile din satelit din regiunea Lugansk au surprins forțele ruse în timp ce construiesc „dinți de dragon”, tactică din al Doilea Război Mondial pentru a-și consolida linia de apărare. 

Linia defensivă este alcătuită din două rânduri de „dinți de dragon” și tranșe. FOTO Profimedia
Linia defensivă este alcătuită din două rânduri de „dinți de dragon” și tranșe. FOTO Profimedia

Linia defensivă este formată din două rânduri de „dinți de dragon”, fiind urmate de tranșee posibil construite pentru oprirea vehiculelor de luptă. Ultimul rând al apărării este construit din pozițiile de tragere pentru infanterie și tancuri. 

„Dinții de dragon” sunt fortificații de mici dimensiuni din beton armat construite pentru prima oară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial pentru a încetini tancurile și a le „îndruma” spre zone pregătite unde să fie bombardate cu arme antitanc. 

Germania a utilizat tactica la Linia Siegfried din vestul țării, echivalentul german al Liniei Maginot a Franței. Fortificațiile nu au putut opri forțele armate aliate după debarcarea în Normandia și atacul în Germania care a urmat eliberării Franței. 

După al Doilea Război Mondial construirea „dinților de dragon” a fost în mare parte abandonată, dar Elveția păstrează aceste fortificații cunoscute drept „linii Toblerone”, din pricina așezării în rând a structurilor care amintește de batonul de ciocolată elvețian. 

Lugansk pare să fie singura regiune care se află sub controlul rușilor în care trupele ucrainene nu au lansat bombardamente în ultima lună și jumătate, probabil din cauza desfășurării armatei pe celelalte fronturi. 

După ruinarea frontului rusesc din Harkov, separatiștii pro-ruși din regiunea Lugansk au atenționat Rusia pe 15 septembrie că armata ucraineană a ajuns la „granițele republicii”.

Două săptămâni mai târziu, a fost alipită formal de Rusia. Faptul că forțele invadatoare ruse construiesc acești „dinți de dragon” ar putea indica că doresc să-și fortifice apărarea în așteptarea iernii. 

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite