Hărți ale Rusiei care includ teritoriile ucrainene anexate, vândute la Moscova FOTO

0
Publicat:

La Moscova sunt produse și vândute noi hărți ale Federației Ruse, care includ teritoriile ucrainene capturate și anexate, relatează publicația Ukrainska Pravda.

Putin a semnat „tratatele privind intrarea noilor teritorii în Federația Rusă” FOTO Shutterstock
Putin a semnat „tratatele privind intrarea noilor teritorii în Federația Rusă” FOTO Shutterstock

Noile hărți care includ autoproclamatele Republici Populare Donețk și Lugansk, precum și a regiunile Zaporojie și Herson din Ucraina, sunt emise conform instrucțiunilor Serviciului Federal de Înregistrare de Stat, Cadastru și Cartografie (Rosreestr). Hărțile vor fi tipărite individual și în tiraje mici, au declarat reprezentanții Centrului de Cartografie din Rusia, pentru RIA Novosti.

Într-o şedinţă desfăşurată marţi, Consiliul Federaţiei a votat în unanimitate ratificarea legislaţiei de anexare a regiunilor ucrainene Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojie, în urma votului similar care a avut loc luni în Duma de Stat, camera parlamentară inferioară.

Marți, 5 octombrie, președintele rus Vladimir Putin a semnat „tratatele privind intrarea noilor teritorii în Federația Rusă”. Astfel ar fi fost încheiat procesul de anexare formală a celor patru regiuni, ce reprezintă în jur de 18% din teritoriul recunoscut internaţional al Ucrainei.

Administraţia prezidenţială a Ucrainei a declarat că așa-numitele „legi privind acceptarea” regiunilor ucrainene în Rusia nu merită hârtia pe care sunt semnate și că Ucraina își va revendica toate teritoriile.

Rusia a declarat anexările după ce a organizat ceea a a numit referendumuri în zonele ocupate în Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au declarat că scrutinele au încălcat dreptul internaţional, au fost coercitive şi neprezentative.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite