Rușii au descoperit punctele slabe ale tancurilor americane Abrams și le vânează. Ucrainenii le-au adus „îmbunătățiri“

0
Publicat:

Echipajele ucrainene care lucrează pe tancurile Abrams livrate de SUA au declarat pentru CNN că acestea au o serie de slăbiciuni și deficiențe pentru războiul cu drone care se duce acum în Ucraina.

Tanc american M1 Abrams FOTO Getty Images

Echipajele ucrainene, care au fost instruite în Germania, au declarat că principalul tanc de luptă al armatei americane, în valoare de 10 milioane de dolari, nu are un blindaj capabil să oprească armele moderne.

Blindajul său este insuficient pentru acest moment. Nu protejează echipajul. De fapt, astăzi este un război al dronelor. Așa că acum, când pleacă un tanc, trupele ruse încearcă întotdeauna să-l doboare", a declarat unul dintre membrii echipajului, care poartă indicativul «Joker».

Camaradul său cu indicativul „Dnipro”, a adăugat că aceste tancuri sunt „ținta numărul unu”.

„Fără protecție, echipajul nu va supraviețui pe câmpul de luptă”, a spus el.

Toate cele 31 de tancuri Abrams desfășurate în Ucraina sunt amplasate în apropierea liniei frontului din est, potrivit soldaților din Brigada 47 Mecanizată, care le operează pe toate. În aprilie, oficiali ai Pentagonului au declarat că tancurile Abrams au fost retrase de pe linia frontului din cauza amenințării atacurilor cu drone rusești, deși Brigada 47 a declarat că unele sunt încă în serviciu.

„Echipajul ucrainean și-a exprimat dezamăgirea că tancurile au fost proiectate pentru stilul de război NATO, în care avioanele și artileria pregătesc câmpul de luptă înainte ca tancurile și infanteria să avanseze. Kievul se plânge de mult timp de lipsa artileriei și a avioanelor", a precizat CNN.

Un purtător de cuvânt al Ministerului ucrainean al Apărării a declarat pentru CNN că „Ucraina testeași îmbunătățește acum echipamente care nu erau inițial pregătite pentru războiul nostru”.

De ceva timp, tancurile americane Abrams trimise pe frontul din Ucraina au primit „îmbunătăţiri”: o cuşcă metalică deasupra turelei şi blindaj reactiv suplimentar.

Statele Unite au livrat 31 de tancuri M-1A1 Abrams Ucrainei. Un batalion al Brigăzii 47 Mecanizate care luptă la vest de Avdiivka, în estul Ucrainei, este echipat cu aceste tancuri. Pe parcursul a mai multor luni de lupte crâncene, Brigada 47 Mecanizată a pierdut opt dintre tancurile sale M-1 de 69 de tone, majoritatea din cauza dronelor rusești. Acum, brigada a găsit o modalitate de a rezolva problema dronelor: folosește cuști pentru a proteja tancurile, care pot ajuta la detonarea dronelor rusești care se apropie de la o distanță sigură, relatează Forbes.

Pierderile din zona Avdiivka au forțat brigada, la sfârșitul lunii aprilie, să își retragă tancurile care au scăpat, a relatat Associated Press, citându-l pe amiralul Marinei americane Christopher Grady, vicepreședintele Statului Major Întrunit al SUA. Unul dintre membrii echipajului tancurilor ucrainene a recunoscut, două săptămâni mai târziu, că brigada ar fi putut folosi altfel tancurile M-1 dacă ar fi fost mai bine protejate de dronele kamikaze rusești.

"Armata americană a rezolvat această problemă pentru tancurile Abrams M-1A2 prin adăugarea unui blindaj suplimentar "pasiv", sau nereactiv, la turelă. Dar acest blindaj conține, cel mai probabil, uraniu sărăcit, pe care SUA nu îl exportă ", notează Forbes.

Înainte de a trimite M-1A1 în Ucraina, Pentagonul a plătit contractorii să demonteze tunurile tancurilor, să elimine uraniul și să-l înlocuiască cu wolfram.

Grupul Metinvest, un conglomerat siderurgic şi minier cu sediul în Ucraina, a publicat un comunicat de presă despre noile modernizările la aceste blindate.

Compania a declarat că produce, de asemenea, blindaj anti-dronă standard din fabrică pentru familiile de tancuri T-64 şi T-72 proiectate de sovietici (care includ seriile T-80 şi, respectiv, T-90), dar a arătat doar un exemplu de design pentru Abrams.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite