Rusia susține că a dejucat un atac cu gaz toxic într-o regiune ucraineană

0
Publicat:

Rusia a suținut marţi că ar fi dejucat un atac cu gaz toxic pregătit de serviciile speciale ucrainene în regiunea ucraineană Zaporojie (sud), aflată parţial sub controlul armatei ruse.

FOTO Shutterstock
FOTO Shutterstock

„A fost dejucată o tentativă a serviciilor speciale ucrainene de a comite un atentat în regiunea Zaporojie, cu recurgere la un echivalent al unui agent militar toxic BZ, potrivit clasificării NATO”, a anunţat Serviciul Federal de Securitate (FSB) al Rusiei.

Agenţii toxici confiscaţi în timpul acestei operaţiuni „sunt utilizaţi pentru fabricarea de arme chimice de distrugere în masă şi au fost concepuţi de SUA”, a adăugat FSB.

O anchetă pentru atentat şi fabricare de arme de distrugere în masă a fost declanşată şi trei cetăţeni ucraineni au fost arestaţi, potrivit aceleiaşi surse.

Regiunea Zaporojie este una dinte cele patru teritorii ucrainene a căror anexare a fost revendicată de Rusia în 2022, alături de Herson, Doneţk şi Lugansk, chiar dacă armata rusă nu controlează toată această regiune, relatează AFP, potrivit Agerpres.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite