Rusia, acuzată de comiterea a peste 46.000 de crime de război în Ucraina

0
Publicat:

Rusia a comis 46.432 de crime de război în teritoriile pe care le-a ocupat după declanşarea invaziei din Ucraina, pe 24 februarie, relatează Agerpres, care citează agențiile de presă Ukrinform şi EFE.

Groapă comună descoperită într-o pădure de lângă Izium FOTO EPA-EFE
Groapă comună descoperită într-o pădure de lângă Izium FOTO EPA-EFE

Biroul procurorului general al Ucrainei clasifică aceste crime în mai multe categorii: încălcarea legilor şi convenţiilor internaţionale de război, planificarea, pregătirea şi declanşarea unui conflict de agresiune şi propagandă de război, între altele, notează Agerpres.

Mai mult, au fost înregistrate 18.864 de delicte împotriva securităţii naţionale a Ucrainei, inclusiv încălcări ale integrităţii şi inviolabilităţii teritoriale a Ucrainei, trădare, activităţi colaboraţioniste cu inamicul, de ajutor acordat statului agresor sau sabotaj.

Biroul procurorului general al Ucrainei precizează că 627 de responsabili militari şi de stat din Rusia (miniştri, parlamentari, comandanţi, agenţi ai forţelor de ordine şi propagandişti) sunt consideraţi drept suspecţi în aceste crime.

Aceste date au fost date publicităţii la scurt timp după ce preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat că armata rusă a comis, în timpul ocupației, „aceleaşi atrocităţi” în Herson ca în alte regiuni ale ţării sale. „Peste 400 de crime de război” au fost deja documentate în Herson, a afirmat Zelenski. „Îi vom găsi şi îi vom deferi justiţiei pe toţi ucigaşii. Fără nicio îndoială!”, a spus șeful statului ucrainean.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite