Româncă găsită moartă într-un râu din Italia. Cine este „Regele Peștelui”, principalul suspect

0
Publicat:

Ancheta în cazul morții Anicăi Panfile, românca de 31 de ani al cărei cadavru a fost găsit pe 21 mai în râul Piave - Italia, ar putea fi într-un moment de cotitură, potrivit today.it. Fostul ei angajator, supranumit „Regele Peștelui” e în atenția Poliției.

Anica Panfile. FOTO Facebook Anica Panfile
Anica Panfile. FOTO Facebook Anica Panfile

Mamă a patru copii, Anica Panfile, nu mai fusese văzută din 18 mai, după ce plecase la muncă în Arcade, un orășel din zona Treviso, dar nu se mai întorsese acasă. Poliția a fost alertată de partenerul său, când a văzut că femeia nu s-a mai întors acasă.

Când a fost găsit de polițiști în apele râului Piave, trupul femeii prezenta multiple traume, care ar fi putut fi provocate de un obiect contondent. Autopsia nu a indicat apă în plămâni ceea ce arată că Anica nu a murit înecată, așa cum s-a crezut inițial. 

Fostul angajator, anchetat

Publicația TrevisoToday a relatat că fostul ei angajator, Franco Battaggia, în vârstă de 76 de ani, supranumit „Regele Peștelui”, a fost înscris în registrul suspecților de crimă. Pe 12 iunie, carabinierii au intervenit la domiciliul antreprenorului din Arcade, și la magazinul acestuia și au confiscat mașinile bărbatului, dar și alte potențiale probe.

Interogat de mai multe ori de carabinieri, Battaggia a recunoscut că a fost probabil ultima persoană care a văzut-o în viață pe femeie. Camerele de luat vederi în zona din apropierea casei bărbatului de 76 de ani au surprins-o pe româncă în apropiere. 

Femeia lucra de câțiva ani la piața de pește din Spresiano și recent făcuse curățenie în casa antreprenorului.

„Le-am spus tot ce știu. Nu cred că a fost ucisă”, a declarat Battaggia.

„Regele Peștelui” a ispășit în urmă cu câțiva ani o pedeapsă de 21 de ani de închisoare pentru uciderea în 1988 a unui rival, Vincenzo Ciarelli, potrivit today.it.   

Teoria sinuciderii, care nu fusese niciodată crezută de rudele româncei, a fost exclusă după autopsie.

„Era o tânără fericită (...). Avea patru ființe cărora nu le-ar fi făcut niciodată rău în acest fel”, explicau rudele femeii.

Femeia se despărțise de primul ei partener, un român, în urmă cu cinci ani, iar după un an a început o relație cu un bărbat cu aproape douăzeci de ani mai în vârstă decât ea.

În ultima perioadă, lucra la cantina unui azil de bătrâni și își completa salariul făcând curățenie la diferite locuințe. Pe 18 mai, a călătorit cu autobuzul până la Arcade, unde trebuia să facă curățenie în case. Cel mai probabil, în aceeași zi, Anica a fost ucisă.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite