Regatul Unit extinde programul de testare anti-HIV după ce Elton John s-a adresat parlamentarilor britanici

0
Publicat:

Cântăreţul Elton John s-a adresat miercuri parlamentarilor britanici în contextul în care Guvernul de la Londra a anunţat că intenţionează să extindă un program de testare anti-HIV ca parte a obiectivului său de a pune capăt noilor transmisii ale virusului în Anglia până în 2030.

 Elton John. FOTO Profimedia
Elton John. FOTO Profimedia

Starul, în vârstă de 76 de ani, unul dintre artiştii cu cele mai mari vânzări de discuri din toate timpurile, a luat cuvântul la o recepţie privată organizată la Palatul Parlamentului din Londra. potrivit Reuters, citată de Agerpres.

Recepția a onorat munca lui Elton John în lupta împotriva HIV şi SIDA, în cadrul festivităţilor prilejuite de Ziua Mondială de luptă împotriva SIDA, care va fi celebrată vineri.

Starul pop-rock i-a îndemnat pe parlamentarii britanici să depună mai multe eforturi pentru a se asigura că posibilitatea de apariţie a unor cazuri noi de HIV va fi eliminată, potrivit BBC.

„Avem de a pune capăt noilor transmisii ale virusului şi stigmatului”

Guvernul britanic a anunţat că intenţionează să implementeze în 46 de centre medicale suplimentare un program de screening, iniţiat de Elton John AIDS Foundation, în virtutea căruia persoanele care fac analize de sânge în unele spitale din Anglia vor fi testate automat şi pentru HIV cu excepţia cazurilor în care ele optează pentru a nu participa la acest program.

„Cu cât mai multe persoane pot fi diagnosticate, cu atât mai multe şanse avem de a pune capăt noilor transmisii ale virusului şi stigmatului ataşat în mod greşit acestuia”, a declarat ministrul britanic al Sănătăţii, Victoria Atkins.

 programul actual, implementat în zonele cu prevalenţă ridicată, a fost deosebit de eficient în identificarea HIV la persoane care nu ştiau că erau purtătoare ale virusului, potrivit guvernului britanic.

 „O voce puternică pentru schimbare"

Prim-ministrul Rishi Sunak a lăudat, tot miercuri, rolul jucat de Elton John în lupta împotriva SIDA în timpul emisiunii săptămânale „Întrebări pentru prim-miniştri", spunând că starul pop-rock a fost „o voce puternică pentru schimbare în Marea Britanie şi în lume".

„Prin activitatea strălucită a fundaţiei sale, el a sensibilizat publicul cu privire la HIV, a redus stigmatizarea şi a salvat vieţi”, a declarat Rishi Sunak, referindu-se la Elton John.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite