Război în Ucraina. Care este situaţia crucişătorului Moskva? Rusia spune că nava pluteşte, iar exploziile de la bord au fost oprite. Kievul: nava se scufundă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Foto AFP (Arhiva)
Foto AFP (Arhiva)

Incendiul de la bordul crucişătorului de rachete dirijate Moskva a fost localizat şi exploziile de muniţie au fost oprite, a anunţat, joi, Ministerul rus al Apărării, conform agenţiei de presă rusă TASS.

Anterior, crucişătorul de rachete dirijate Moskva al Flotei Mării Negre a suferit daune grave în urma exploziilor de muniţie, cauzate de un incendiu la bord, iar echipajul a fost evacuat, potrivit Ministerului rus al Apărării. Armata ucraineană susţine că nava a început să se scufunde după ce a fost lovită de rachete Neptune, relatează BBC.

”Incendiul de pe crucişătorul de rachete dirijate Moskva a fost localizat. Nu se văd flăcări deschise. Exploziile de muniţie au fost oprite”, a transmis ministerul rus.

Crucişătorul Moskva şi-a păstrat flotabilitatea, iar principalele sisteme de rachete nu sunt deteriorate, potrivit TASS.

”Echipajul a fost evacuat pe alte nave ale Flotei Mării Negre din zonă. Se iau măsuri pentru a remorca crucişătorul în port”, a adăugat Ministerul Apărării, menţionând că nu a fost încă stabilită cauza incendiului.

Anterior, tot joi, Ministerul rus al Apărării a informat că crucişătorul de rachete dirijate Moskva al Flotei Mării Negre a suferit daune grave în urma exploziilor de muniţie, cauzate de un incendiu la bord, iar echipajul a fost evacuat.

În schimb, armata ucraineană susţine că nava amiral rusă a început să se scufunde după ce a fost lovită de rachete Neptune, conform BBC.

Comandamentul militar din sud susţine pe pagina oficială de Facebook că nava a suferit daune semnificative şi un incendiu a izbucnit după atac.

Navele ruseşti de salvare au fost apoi împiedicate de explozia de muniţii de la bord, precum şi de vremea rea care ”a răsturnat crucişătorul şi a început să se scufunde”, se mai precizează în postare.

Moskva este nava amiral a Flotei Mării Negre, nava principală a proiectului 1164 Atlant. Dat în funcţiune în 1983 sub numele Slava, crucişătorul a primit numele actual în 1996. Principala sa armă de atac sunt şaisprezece lansatoare de rachete P-1000 Vulkan.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite