Prințul William, primul mesaj public după anunțul că regele Marii Britanii are cancer | VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Prințul William a mulțumit publicului britanic pentru mesajele adresate soției sa, Kate, după o intervenție chirurgicală recentă, și pentru tatăl său, regele Charles, după ce acesta a fost diagnosticat cu cancer.

Prințul de Wales a revenit miercuri la funcțiile oficiale. În timp ce  acesta se află centrul familiei regale, fratele său mai mic, Prințul Harry, care s-a înstrăinat de familia sa, urma să se întoarcă în Statele Unite, după o vizită scurtă pentru a-și vedea tatăl, scrie Reuters.

Prințul William și-a reluat atribuțiile publice FOTO Profimedia
Prințul William și-a reluat atribuțiile publice FOTO Profimedia

Aș dori să profit de această ocazie pentru a vă mulțumi pentru mesajele amabile pentru Catherine și pentru tatăl meu, mai ales în ultimele zile. Înseamnă foarte mult pentru noi toți", a spus William, în vârstă de 41 de ani.

Este corect să spunem că ultimele săptămâni au avut un accent mai degrabă «medical». Așa că m-am gândit să vin pe un post la ambulanța aeriană, pentru a scăpa de toate”, a spus glumind William, la o cină de gală pentru Air Ambulance Charity din Londra, unde printre invitați s-a aflat și actorul de la Hollywood, Tom Cruise.

A doua apariție publică a moștenitorului tronului

Evenimentul a fost cea de-a doua apariție publică oficială a moștenitorului tronului, miercuri, după ce și-a amânat toate angajamentele pentru a avea grijă de cei trei copii ai săi. Kate, în vârstă de 42 de ani, a suferit o operație abdominală, pe 16 ianuarie, și apoi a petrecut două săptămâni în spital. recuperându-se.

Și tatăl său, regele Charles, a fost supus unui tratament la același spital pentru prostată mărită, înainte ca Palatul Buckingham să anunțe că testele ulterioare efectuate au dezvăluit că are o formă de cancer.  

 „Există povara așteptărilor”

Întrucât regele amână îndatoririle publice pentru a urma un tratament în ambulatoriu și Kate nu se așteaptă să se întoarcă decât după Paște, sarcinile le revin altor membri ai familiei regale, În special, regina Camilla și Willia. Autorul regal Robert Hardman a spus că William și-a asumat deja sarcini de stat substanțiale spre sfârșitul domniei reginei Elisabeta, când aceasta a fost împiedicată de probleme de mobilitate.

„În această privință, nu este atât de diferit, dar evident că există povara așteptărilor”, a declarat Hardman pentru Reuters. „De multe ori va trebui să participe, el va fi un fel de cvasi șef de stat în același mod în care era prințul Charles când regina era bolnavă”.

Harry a renunțat la funcțiile regale în urmă cu 4 ani

Marți, regele a călătorit cu Camilla la Sandringham House, casa lui din estul Angliei, după o scurtă întâlnire cu prințul Harry, care tocmai zburase din SUA să-și vadă tatăl după ce a aflat că tatăl său are cancer.

Harry, în vârstă de 39 de ani, abia dacă a mai vorbit cu membrii Casei regale, după criticile sale la adresa monarhiei. Acesta a renunțat din funcțiile regale în urmă cu aproape patru ani. O sursă regală a spus că nu a avut planuri să-și vadă fratele mai mare în timpul vizitei sale în Marea Britanie.

După doar aproximativ 24 de ore petrecute în Marea Britanie, Harry a fost văzut pe aeroportul Heathrow, de unde a decolat spre California, unde locuiește acum cu soția Meghan și cei doi copii ai lor.

În ciuda diagnosticului, Charles intenționează să continue o mare parte din munca sa ca monarh. El urma să vorbească cu prim-ministrul Rishi Sunak la telefon miercuri, a declarat purtătorul de cuvânt al premierului Marii Britanii. Palatul Buckingham nu a oferit detalii despre afecțiune, în afară de a spune că nu este cancer de prostată, dar a spus că regele rămâne „pe deplin pozitiv” și așteaptă cu nerăbdare să revină la serviciul public cât mai curând posibil.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite