Cine l-ar fi putut convinge pe prințul Harry să se întâlnească la Londra cu fratele său: „Ar fi acceptat cu plăcere”

0
Publicat:

Harry „ar fi acceptat cu plăcere” reîntâlnirea cu William, dar în schimb „și-a petrecut noaptea într-un hotel din Londra”, după o întâlnire de 45 de minute cu regele Charles, diagnosticat recent cu cancer.

William și Harry nu se vor întâlni prea curând FOTO Getty Images
William și Harry nu se vor întâlni prea curând FOTO Getty Images

Ducele se va întoarce la Los Angeles - în timp ce prințul de Wales își reia pentru scurt timp îndatoririle publice pe fondul bolii lui Kate, anunță Daily Mail.

Prințul Harry "ar fi acceptat cu plăcere" o reuniune cu fratele său William, dar în schimb "a petrecut o noapte într-un hotel din Londra", afirmă sursa citată mai sus.

Deși Harry și Prințul de Wales nu au planuri de a se întâlni în timpul șederii Ducelui la Londra, se înțelege că prietenul comun, Mark Dyer - care a fost un mentor al prinților după moartea Dianei, ar putea acționa ca punte de legătură între frați.

Se crede că William, în vârstă de 41 de ani, rămâne concentrat pe îngrijirea soției sale, Kate, care se recuperează după o operație abdominală și își ia un concediu prelungit de la îndatoririle publice până după Paște.

Întâlnire scurtă cu regele Charles

Ducele de Sussex a zburat ieri mai mult de 8.000 de kilometri, de la casa sa din California la Londra, pentru ceea ce s-a dovedit a fi o întâlnire de 45 de minute cu tatăl său, regele Charles, bolnav de cancer.

Harry nu și-a petrecut noaptea în nicio reședință regală, el fiind efectiv fără adăpost pe teritoriul britanic de când a fost evacuat din Frogmore Cottage anul trecut. Se crede, în schimb, că ar fi putut să se cazeze într-un hotel de lux.

Nu se așteaptă ca el să rămână mult timp la Londra și urmează să se întoarcă la casa sa din Montecito, în California, pe care o împarte cu soția sa Meghan Markle și cei doi copii, Archie, de patru ani, și Lilibet, de doi ani.

Ducele este așteptat să se alăture lui Meghan în Canada săptămâna viitoare pentru un eveniment de comemorare la Jocurile Invictus de la Vancouver și Whistler.

„Se poate conta întotdeauna pe Mark”

O sursă a declarat pentru The Times că fostul ofițer al Gărzii Galeze, Mark Dyer, care s-a vindecat recent de cancer la stomac, i-a oferit sprijin lui Harry în ultimii ani.

„Se poate conta întotdeauna pe Mark, va fi un sprijin puternic pentru Harry în această perioadă stresantă pentru el', a spus sursa.

Apropiații lui Harry, în vârstă de 39 de ani, au declarat că acesta ar fi încântat de șansa de a se întâlni cu fratele său, iar o persoană din interior a adăugat: „Principalul motiv pentru care ducele călătorește în Marea Britanie este să își viziteze tatăl. Dacă s-ar fi ivit ocazia de a-l vedea pe Prințul de Wales, atunci ducele ar fi acceptat-o cu plăcere”.

Harry, care s-a îmbarcat în zborul de 11 ore, la scurt timp după ce tatăl său a dezvăluit că este bolnav, a călătorit singur din America spre Londra, lăsându-i pe Meghan, Archie și Lilibet în casa lor din California.

Întoarcerea sa, văzută ca un prilej de reconciliere

Întoarcerea sa în Marea Britanie era așteptată a fi folosită pentru a vindeca rănile cu regele Charles și o șansă de a se apropia de fratele său, prințul William.

Harry abia a mai vorbit cu tatăl său de la moartea reginei Elisabeta și se pare că nu a existat niciun contact atunci când  acesta și-a sărbătorit cea de-a 39-a aniversare.

Surse de la Palat au declarat că nu există planuri pentru o întâlnire între Harry și William în timp ce ducele de Sussex se află la Londra, spulberând speranțele unei potențiale ramuri de măslin între frații regali.

William urmează să se întoarcă astăzi la activitatea publică, efectuând o învestitură la Castelul Windsor în cursul dimineții, înainte de a participa mai târziu, seara, la o gală pentru London Air Ambulance Service.

Ieri, prințul Harry a ajuns la Clarence House la ora 14.45, unde a avut o "scurtă întâlnire" cu tatăl său, la câteva ore după ce a aterizat pe Heathrow.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite