Președintele Zelenski urmează să viziteze Spania

0
Publicat:

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care le solicită aliaţilor să-şi sporească ajutorul pentru a contracara ofensiva rusă, se va afla luni la Madrid unde se va întâlni cu prim-ministrul spaniol Pedro Sanchez, a anunţat duminică guvernul spaniol, potrivit AFP, scrie AGERPRES.

Volodimir Zelenski FOTO: EPA-EFE
Volodimir Zelenski FOTO: EPA-EFE

„Preşedintele guvernului, Pedro Sanchez, îl va primi pe preşedintele Ucrainei” la prânz (10.00 GMT), apoi cei doi lideri vor susţine o conferinţă de presă, au anunţat serviciile premierului într-un comunicat.

Regele Felipe al VI-lea îl va primi, de asemenea, pe conducătorul ucrainean, a comunicat palatul într-un comunicat.

Aceasta este prima vizită oficială a preşedintelui Zelenski în Spania de când a venit la putere în 2019, la mai bine de doi ani de la începutul invaziei ruse a ţării sale.

Prim-ministrul Sanchez le-a explicat miercuri deputaţilor spanioli că va fi semnat un acord de cooperare bilaterală.

„De îndată ce situaţia de pe front o va permite, vom semna un acord cu Ucraina care va consolida cooperarea economică, socială şi instituţională dintre ţările noastre”, a declarat

acesta.

Preşedintele Zelenski era aşteptat la Madrid la mijlocul lui mai pentru o vizită oficială, dar a fost nevoit să-şi anuleze vizita din cauza noii ofensive ruseşti din partea de nord a Ucrainei, potrivit presei spaniole.

Şeful statului ucrainean urmează să semneze, potrivit cotidianului El Pais, un acord bilateral de securitate menit să garanteze sprijinul militar al Madridului pentru Kiev.

EuropaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite