Preşedintele Franţei a primit cadou de Crăciun un labrador

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele francez François Hollande a primit cadou de Crăciun un superb labrador negru, în vârstă de două luni şi jumătate. Câinele i-a fost oferit liderului de la Elysée de veteranii francezi de la Montreal, pe care Hollande i-a întâlnit în timpul călătoriei sale în Canada, la începutul lunii noiembrie.

Căţeluşa, pe nume Philae, de culoare neagră, în vârstă de aproape trei luni, a sosit cu avionul de la Montreal. După consultări cu anturajul său, Hollande, care nu a avut niciodată un câine, cu excepţia perioadei de copilărie, a decis să o numească pe căţeluşă Philae, după numele robotului european care a asolizat în premieră, la 12 noiembrie, pe nucleul cometei 67/P Ciuriumov-Gherasimenko.

Un nume frumos şi simbolic în acelaşi timp, în amintirea unui succes francez şi european care a marcat anul 2014, a subliniat un consilier al preşedintelui.

Cadoul este un mod de a-i mulţumi şefului statului francez pentru felul în care i-a omagiat pe veteranii canadieni, în timpul numeroaselor acţiuni de comemorare a celor două războaie mondiale, organizate pe parcursul anului 2014. 

image

Câinele a sosit din Quebec, trimis de fiica unui veterinar membru al Federaţiei Veteranilor. Hollande a fost avertizat cu câteva zile înainte şi în cele din urmă a acceptat darul. 

Căţeluşa labrador completează lista câinilor prezidenţiali ce au locuit la Elysée. După preşedinţii Valérie Giscard d'Estaing, François Mitterrand, Jacques Chirac şi Nicolas Sarkozy, care a avut tot  labradori în timpul mandatului lor, François Hollande continuă tradiţia cu Philae.

Europa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite